• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 26 Μαΐου 2026, 3:09
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Την Δευτέρα η τροπολογία για την αυτόματη αναγνώριση ειδικότητας Ελλήνων ιατρών από τις ΗΠΑ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
26 Απριλίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Την ερχόμενη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή, με την μορφή τροπολογίας, η νομοθετική ρύθμιση που ανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός για την αυτόματη αναγνώριση ειδικότητας σε Έλληνες γιατρούς, την οποία έχουν αποκτήσει στις ΗΠΑ.

Ενημερώνοντας σχετικώς την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι, έως τώρα, ένας Έλληνας γιατρός που είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ιατρικής στις ΗΠΑ, και ο οποίος είχε μια ειδίκευση στη χώρα αυτή, για να εργαστεί στην Ελλάδα, θα έπρεπε να “περνά” μέσα από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας [. . .] και να δίνει ξανά εξετάσεις… «Εμείς, λέμε ότι, αν έχεις ενεργή και αναγνωρισμένη άδεια από ένα κράτος όπως της Αμερικής, δεχόμαστε ότι το κράτος αυτό είναι αξιόπιστο, ότι η άδεια σου αυτή έχει, προφανώς, αντίκρισμα και θα μπορείς να κάνεις δουλειά στην Ελλάδα», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η κίνηση αυτή γίνεται επειδή θέλουμε να ενισχύσουμε το brain gain”». Θέλουμε να πούμε σε Έλληνες γιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί και θριαμβεύουν στην Αμερική, να έρθουν και να μείνουν στην Ελλάδα είπε ο κ. Γεωργιάδης χωρίς ωστόσο, όπως ανέφερε, να έχει «υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες για αυτό. «Και το καλοκαίρι που έρχονται για διακοπές, εάν θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες τους για δύο βδομάδες, για ένα μήνα, για δύο μήνες… Γιατί να μην μπορούν να το κάνουν;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη χθεσινή σχετική ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «ήταν κάτι που πάλευα πάνω από 9 μήνες και τελικώς έγινε δεκτό».

Η ως άνω τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο με τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία “Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος”», το οποίο έγινε σήμερα δεκτό επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη, 30 Απριλίου 2025.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Περισσότεροι από 30 τραυματίες, καταστράφηκαν 179 σπίτια από τον σεισμό των 6,3 βαθμών

Next Post

Αυτοκτόνησε η γυναίκα που είχε καταγγείλει τον Τζέφρι Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Next Post

Αυτοκτόνησε η γυναίκα που είχε καταγγείλει τον Τζέφρι Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.