• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 23:42
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Τώρα είναι εύφορο το έδαφος για να περάσουν οι θέσεις μας ως λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
10 Οκτωβρίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Για το πολιτικό τοπίο, το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα και την στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα από την συχνότητα του Realfm 97,8.

Αναφορικά με την επιμονή του ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη πορεία στις επόμενες εθνικές εκλογές ο Παύλος Γερουλάνος εξήγησε ότι «η αυτόνομη πορεία βασίζεται πάνω στην εξής παραδοχή: ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο από τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα στην αποχή. Δεν έχουν βρει κάποιο κόμμα να εμπιστευτούν για να ψηφίσουν. Πολλοί από αυτούς μπορεί να έδειχναν και μία ανοχή στον κ. Μητσοτάκη παλαιότερα που τώρα μοιάζει να εκλείπει σιγά σιγά. Δηλαδή πριν το καλοκαίρι είδαμε μία αρκετά ισχυρή ένδειξη ότι οι άνθρωποι οι οποίοι μέχρι χθες ήταν λίγο πιο πολύ στο ‘εντάξει ρε παιδιά, δεν βαριέσαι’, τώρα ζητούν μία πολιτική αλλαγή».

Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό το έχω επισημάνει ότι τώρα είναι ένα εύφορο έδαφος για να μιλήσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, να κάνουμε αυτή την περίφημη διεύρυνση από τα Αριστερά μέχρι τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη και έτσι να πορευτούμε σε μία νικηφόρα πορεία. Αυτή είναι η στρατηγική. Αυτή η στρατηγική δεν έχει δει στοιχεία για να αλλάξει. Έχουμε δει όμως στοιχεία για τα οποία να επιταχύνουμε».

Σε ερώτηση για ένα ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι «εγώ νομίζω ότι είναι μία εξέλιξη την οποία οφείλουμε να παρακολουθήσουμε. Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό το οποίο θα έπρεπε πραγματικά να μας βάζει σε εγρήγορση και μας βάζει σε εγρήγορση είναι να πείσουμε τον κόσμο ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει στοιχεία για να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα του τόπου».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνεργασία με την ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «πρέπει να σας πω ότι έχω δηλώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, την συνεργασία με την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη. Και το λέω αυτό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί μία συνεργασία των κεντρώων δυνάμεων στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει πολιτικά μορφώματα ως αντιπολίτευση τα οποία μετά τα βλέπουμε και κερδίσουν συνέχεια δυνάμεις μέχρι ότου τα θεωρούμε δεδομένα ότι μπορεί να επιβληθούν στην πολιτική σκηνή. Είδαμε αυτό να γίνεται στην Δανία, την Σουηδία, στις χώρες της πρώην σοβιετικές. Βλέπουμε στην Ιταλία και στη Γαλλία επίσης μία άνοδο της Ακροδεξιάς. Άρα θεωρώ ότι τέτοιου είδους συμμαχίες μπορούν να κυβερνήσουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά αυτό το οποίο δημιουργούν είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την χώρα».

«Ο δεύτερος, όμως, λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι μία κυβέρνηση που είναι τόσο βυθισμένη πια στα προβλήματα του τόπου και στα σκάνδαλα που όχι μόνο δεν έχει καν νόημα να το συζητάμε, θεωρώ ότι πρέπει να μας βρίσκει συνέχεια απέναντι. Και δεν είμαι μόνο εγώ που το λέω και ο πρόεδρος και ο κ. Δούκας και η κυρία Διαμαντοπούλου, όλοι έχουν αποκλείσει μία συνεργασία με την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη. (…) Αν υπάρχουν τέτοιες κουβέντες νομίζω ότι είναι κουβέντες οι οποίες δεν έχουν κάποια υπόσταση πολιτική», σημείωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Για τη δήλωση του ότι αν κουνηθεί η βελόνα στις δημοσκοπήσεις τους επόμενους μήνες το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξαναδεί την στρατηγική του ο Παύλος Γερουλάνος διευκρίνισε ότι «εγώ αυτό το οποίο έκανα μπροστά στα στελέχη του κόμματος ήταν να τα καλέσω σε μία εγρήγορση, διότι πραγματικά θεωρώ ότι είναι εύφορο το έδαφος από την ώρα που άρχισαν τα κοινά που απέχουν να περιμένουν μία πολιτική αλλαγή με την συγκυρία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που παρουσιάστηκε στην ΔΕΘ. Άρα τώρα είναι εύφορο το έδαφος να περάσουν αυτές οι θέσεις μας ως λύσεις σε αυτά πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία».

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2025/10/2025-10-09-Παύλος-Γερουλάνος-Χατζηνικολάου.mp3





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Βέλγιο: Εξαρθρώθηκε μια ομάδα που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση εναντίον πολιτικών

Next Post

Γαλλία: Διαβουλεύσεις Μακρόν με τις πολιτικές δυνάμεις πριν από την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού

Next Post

Γαλλία: Διαβουλεύσεις Μακρόν με τις πολιτικές δυνάμεις πριν από την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.