Έχει τη δύναμη, αντέχει αλλά είμαστε ακόμα στο μηδέν


Ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδελφός του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μίλησε στην ΕΡΤ για τις εξελίξεις στην υπόθεση και την κατάσταση του αδελφού του.

“Εχθές είχαμε πάλι αναβολή δικαστηρίου. Είχαμε ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρώτη συνεδρίαση, να εξαιρεθεί μία δικαστικός η οποία είχε λάβει μέρος σε προηγούμενες αποφάσεις οι οποίες ήταν όλες καταδικαστικές. Έγινε αυτό, ορίσανε μία νέα δικαστικό, η οποία είπε ότι δεν πρόλαβε να μελετήσει τη δικογραφία. Οπότε πήραμε εκ νέου ημερομηνία για τις 24 του μήνα” τόνισε.

Για την κατάσταση του αδελφού του είπε: “Έχει τη δύναμη που πρέπει, αντέχει. Ξέρει που είναι, ξέρει τι υπηρετεί, από κει και πέρα όμως δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτό και στη διάθεση και στην ψυχολογία του Φρέντι. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει. Προχθές ήταν ο πρωθυπουργός πάλι στην Αλβανία, είχαμε κι ένα ηχηρό μήνυμα αλλά δυστυχώς όλες αυτές οι παρεμβάσεις από την ελληνική μεριά δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα“.

“Από την πρώτη μέρα της σύλληψης του Φρέντι μέχρι σήμερα είμαστε στο μηδέν είναι σαν να έγιναν συλλήψεις σήμερα. Δυστυχώς η στάση της ελληνικής πολιτείας δεν έχει αποδώσει το ελάχιστο. Θα πρέπει να το δούνε να καθίσουν κάτω. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική, για τα εθνικά θέματα της Ελλάδος, να καθίσουν να δούμε με ποιους έχουνε να μιλήσουν απέναντί τους και πρέπει να πράξουν ανάλογα. Υπάρχουν μέτρα που πρέπει να ασκηθούν σε διπλωματικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο” είπε ο κ. Μπελέρης.

Πηγή

www.real.gr

Next Post