Την πυκνή και ανησυχητική πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα σχολίασε την Κυριακή ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι οι τελευταίοι σεισμοί στην Αττική δεν αποτελούν, κατά την εκτίμησή του προάγγελο μεγαλύτερης σεισμικής δόνησης, εξαιτίας του ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση, μεγάλες τεκτονικές δομές. Ανέφερε ότι κύριος λόγος ανησυχίας ήταν το μικρό εστιακό βάθος των δονήσεων αυτών και το γεγονός ότι σημειώθηκαν σε πυκνοκατοικημένη περιοχή κατά την διάρκεια της νύχτας.
Μίλησε, επίσης, για την τελευταία έντονη σεισμική δραστηριότητα στο νησί της Κρήτης.
Υπενθυμίζεται ότι η σειρά σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίστηκε μέχρι νωρίς το πρωί στην περιοχή της Αττικής. Η τελευταία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 08:54 μεγέθους 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 5,2 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της Αθήνας, με εστιακό βάθος τα 2 χιλιόμετρα. Ο πρώτος μικροσεισμός σημειώθηκε στις 03:22, μεγέθους 2,6 Ρίχτερ με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου. Λίγο αργότερα, στις 04:47, η ίδια περιοχή έδωσε σεισμό μεγέθους 1,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 7,9 χιλιομέτρων. Νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις 07:09, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου και εστιακό βάθος 4,6 χιλιομέτρων, σημειώθηκε νέα ασθενής δόνηση, μεγέθους 1,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Πηγή
www.real.gr