Γιορτάστηκε σε όλη την Ελλάδα το έθιμο της Τσικνοπέμπτης


Ψήθηκαν χιλιάδες σουβλάκια, παϊδάκια και άλλα κρεατικά.

Όχι, το σύννεφο δεν ήταν από αυτό που φέρνει βροχή. Αντίθετα ήταν από τις… ψησταριές που πήραν φωτιά σε όλη την Ελλάδα για να ψηθούν χιλιάδες σουβλάκια, παϊδάκια και άλλα κρεατικά.

Από το Βορρά έως το Νότο, δρόμοι και πεζοδρόμια γέμισαν με ψήστες και περαστικούς που πέρασαν για ένα μεζέ και λίγο κρασί.

Μουσική, μυρωδιές και αποκριάτικη παράδοση πλημμύρισαν την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους στην Αθήνα. Στη Βαρβάκειο είχαν σχηματιστεί ουρές από κόσμο που περιμένει να συμμετάσχει στο μεγάλο φαγοπότι.

Στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της πόλης, είχε γεμίσει κόσμο για το παραδοσιακό γλέντι της ημέρας, ενώ την τιμητική τους είχαν και τα Λαδάδικα.

Πρωτοβουλία για την Τσικνοπέμπτη πήρε και ο Δήμος Πειραιά με τις ψησταριές να στήνονται στο λιμάνι, με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλης να δίνει το «παρών».

Όμως και στη Λάρισα στήθηκε τρικούβερτο γλέντι, όπου εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για ψητά, ποτά και χορό.

Όχι πως και στην Κρήτη πήγαν πίσω. Από τις πιο μεγάλες πόλεις μέχρι τις πιο μικρές στήθηκαν ψησταριές, ενώ ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος για να βγει ο κόσμος στους δρόμους για να γιορτάσει το έθιμο. Όπως στο Ηράκλειο για παράδειγμα.

Στην Πάτρα, που είναι και στο μέσο της περιοόδου του καρναβαλιού, χοροί, τραγούδια, αλλά και φαγητά της… ημέρας σημάδεψαν την εορταστική ατμόσφαιρα.

Πρωτοβουλία για την Τσικνοπέμπτη πήρε και ο Δήμος Πειραιά με τις ψησταριές να στήνονται στο λιμάνι, ενώ το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

Πηγή

www.real.gr

Next Post