ΕΛΑΣ: Τέσσερις συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά στην περιοχή του Ζωγράφου | ενότητες, κοινωνία


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθησαν χθες (12/2), στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 38χρονος από την Γκαμπόν, ένας 51χρονος από τη Νέα Γουινέα και μια 52χρονη από τις Φιλιππίνες -κατά περίπτωση- , καθώς και ένας 56χρονος Έλληνας για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές των βορείων και των νοτίων Προαστίων της Αττικής, εντοπίστηκαν και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Μετά από έρευνες στην κατοχή και στα σπίτια τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 9 κιλά και 3,4 γραμμ. κοκαΐνη, 92,4 γραμμ. ηρωίνη, 91 γραμμ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, 7 ζυγαριές ακριβείας, καραμπίνα, πιστόλι και αεροβόλο όπλο, 133 φυσίγγια και 2 αμπούλες αεροβόλου όπλου, σπαθί και ξιφίδιο, τσεκούρι, 6 μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, ψαλίδι, 4.200 ευρώ και 190.000 φράγκα Γουινέας, 4 κινητά τηλεφώνα, αυτοκίνητο και πλήθος νάϊλον συσκευασιών και μεταλλική πρέσα χειρός.

Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία ο 51χρονος και η 52χρονη έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 12-2-2023, στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 38χρονος, 51χρονος και 52χρονη αλλοδαποί και 56χρονος ημεδαπός -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές των Βορείων και των Νοτίων Προαστίων της Αττικής, εντοπίστηκαν και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Ειδικότερα, μετά από έρευνες στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-9- κιλά και -3,4- γραμμ. κοκαΐνη, 

-92,4- γραμμ. ηρωίνη,

-91- γραμμ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη,

-7- ζυγαριές ακριβείας,

καραμπίνα,

πιστόλι και αεροβόλο όπλο,

133 φυσίγγια και 2 αμπούλες αεροβόλου όπλου,

σπαθί και ξιφίδιο,

τσεκούρι,

6 μαχαίρια,

σπρέι πιπεριού, 

ψαλίδι,

-4.200- ευρώ και -190.000- φράγκα Γουινέας,

-4- κινητά τηλεφώνα, 

αυτοκίνητο και

πλήθος νάιλον συσκευασιών και μεταλλική πρέσα χειρός. 

Επισημαίνεται ότι ο 51χρονος και η 52χρονη έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή

www.real.gr

Next Post