Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που «άδειαζε» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία


Ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε ότι τα μέλη συμμορίας που «άδειαζε» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

«Είναι τραγικό όλο αυτό. Αυτοί έκαναν αυτά που έκαναν, προσπάθησαν να ξεφύγουν, να χτυπήσουν τον αστυνομικό, κινδύνεψε κόσμος», είπε ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Αυτοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη αλλά επειδή δεσμεύτηκαν ότι θα αποκαταστήσουν τις τρεις περιπτώσεις που ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ, αφέθηκαν ελεύθεροι. Επειδή δέχτηκαν να αποζημιώσουν αυτούς τους ανθρώπους και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, ο ανακριτής τούς άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους», σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης μιλώντας στο MEGA. Και πρόσθεσε:

«Στον έναν ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος», συμπληρώνει.

 

Το χρονικό

Βράδυ Σαββάτου 23 Μαρτίου. Ένα από τα μέλη της σπείρας πλησιάζει την εξώπορτα σπιτιού στη Νέα Ερυθραία και ανοίγει τη σίτα. Σκύβει και προσπαθεί να παραβιάσει την είσοδο αλλά δεν τα καταφέρνει. Με ένα νεύμα φωνάζει ενισχύσεις.

Ο πρώτος που πλησιάζει κρατάει έναν λοστό, ο δεύτερος που σκαρφαλώνει από κάτω φοράει επίσης κουκούλα και είναι εκείνος που καταφέρνει με δική του κλωτσιά να σπάσει ένα τμήμα της πόρτας. Όλοι τους μπαίνουν στα ενδότερα και για πέντε λεπτά ψάχνουν χρήματα και κοσμήματα.

Στη συνέχεια, παίρνουν τον δρόμο της εξόδου, με μάσκες, κουκούλες και γάντια στα χέρια για να μην αφήσουν αποτυπώματα, με τον τελευταίο να κρατάει μια σακούλα, μέσα στην οποία υπήρχαν τα κλοπιμαία.

Για ακόμα μια φορά τα μέλη της σπείρας έχουν πετύχει τον στόχο τους. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσίαζαν και οι ίδιοι έδρασαν ανενόχλητοι. Η κάμερα ασφαλείας που κοίταξε μάλιστα ο ένας, δε χάλασε τα σχέδιά τους.

Άμεσα αναζητήθηκε και κατασχέθηκε το βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της οικίας. Από την επισκόπηση αυτού, διαπιστώθηκε με βεβαιότητα η εμπλοκή όλων των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως σε όλα τα χτυπήματα χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες. Με αυτό έμελλε να έρθουν αντιμέτωποι με άντρες της αστυνομίας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η κρατική πινακίδα, την οποία οι δράστες είχαν προσαρμόσει στο όχημά τους, αντιστοιχεί σε αυτοκίνητο μάρκας Opel. H ιδιοκτήτρια είχε κάνει δήλωση κλοπής.

Δείτε βίντεο από τη δράση των διαρρηκτών από το ΕΡΤΝews:

Η άγρια καταδίωξη και οι πυροβολισμοί

Μια μέρα μετά το χτύπημα στη Νέα Ερυθραία, τα 4 μέλη της σπείρας «χτυπούν» σπίτι στην Εκάλη, όμως κατά τη διαφυγή τους εντοπίζονται από αστυνομικούς και ξεκινά καταδίωξη.

Στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Αγίας Κυριακής στην Κηφισιά, οι δράστες προσπαθούν να πατήσουν με το αυτοκίνητό τους έναν αστυνομικό που τους κάνει σήμα να σταματήσουν.

Ο αστυνομικός φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα και έχοντας εξαντλήσει το ηπιότερο μέσο της προειδοποίησης, ενήργησε μία βολή ακινητοποίησης, με στόχο την εμπρόσθια δεξιά ρόδα του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο  καταλήγει πάνω σε παρκαρισμένα οχήματα και οι δράστες προσπαθούν να διαφύγουν πεζή, χωρίς να τα καταφέρουν.

Πηγή

www.real.gr

Next Post