Επεισόδια στου Ρέντη: «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε…»


Στη δημοσιότητα έρχεται ηχητικό ντοκουμέντο από τις επικοινωνίες μεταξύ των στελεχών των Αρχών, την ώρα που συνέβαιναν τα επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης.

«Να μην φύγει κανείς από το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή», ακούγεται να λέει ο ένας αστυνομικός στον άλλον, την ώρα που συζητούν για τα επεισόδια και για την κατάσταση του 31χρονου συναδέλφου τους που τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα.

«Πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ (σ.σ. επίδεσμο)», ρωτά επίσης ο αστυνομικός.

Αναλυτικά ο διάλογος την ώρα των επεισοδίων στου Ρέντη:

«Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».

«Ελήφθη, Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»

«Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός».

«Έχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»

(….)

«Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;».

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη μεταφορά του αστυνομικού στο νοσοκομείο

Νωρίτερα το Open έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της μεταφοράς του 31χρονου αστυνομικού. Τα πλάνα είναι λίγα λεπτά μετά την παραλαβή του αστυνομικού από το ασθενοφόρο και προσπαθεί με όσο περισσότερη ταχύτητα μπορεί να μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο τον 31χρονο τραυματία.

Το ασθενοφόρο συνοδεύει αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δείτε το βίντεο:

Σε καταστολή ο 31χρονος

Στο μεταξύ, σε καταστολή βρίσκεται ο 31χρονος αστυνομικός, με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» να εκδίδει ιατρική ανακοίνωση το μεσημέρι της Παρασκευής για την κατάσταση της υγείας του.

Αναλυτικά:

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ

Πηγή

www.real.gr

Next Post