Επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: Νέα πρόκληση από τουρκική ακταιωρό – Βίντεο ντοκουμέντο | ενότητες, κοινωνία


Το βίντεο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Αθήνας ότι ξεκάθαρος στόχος των Τούρκων είναι να προκαλέσουν ατύχημα στο Αιγαίο.

Τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο που αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος καταγράφει νέο βίντεο – ντοκουμέντο από το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό που έγινε στις 5 Ιανουαρίου στο Φαρμακονήσι και που πρώτη είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1, έχει καταγραφεί η στιγμή που τουρκικό σκάφος προσπαθεί να εμβολίσει την πρύμνη της ελληνικής ακταιωρού.

Οι Λιμενικοί ενήργησαν με πρωτοφανή ψυχραιμία και επαγγελματισμό και πυροβόλησαν στον αέρα, σε ασφαλή τομέα, ως προειδοποίηση.

Σημειώνεται ότι εάν ήθελαν και το εκτιμούσαν ως αναγκαίο, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος μπορούσαν να πυροβολήσουν στις μηχανές του τουρκικού σκάφους και να το ακινητοποιήσουν, καθώς οι σκηνές με την πρόκληση από την τουρκική ακταιωρό διαδραματίστηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Νωρίτερα, οι Έλληνες λιμενικοί είχαν διώξει από την περιοχή τουρκικά αλιευτικά.

 

Πηγή

www.real.gr

Next Post