ADVERTISEMENT

Κιβωτός του Κόσμου: «Κουβάρι» η υπόθεση λόγω των αντικρουόμενων ισχυρισμών – Για δικαίωση κάνει λόγο η πρεσβυτέρα


Ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την παραπομπή του ή μη σε δίκη.

Περιπλέκεται η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.  Λίγο μετά την πρόταση του Εισαγγελέα για παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη, την εμφάνισή τους έκαναν δύο επιστολές και ένα βίντεο, που φέρονται να έστειλαν στη Δικαιοσύνη ο βασικός κατήγορος για ασέλγεια και η μητέρα του, αναιρώντας τους αρχικούς ισχυρισμούς εις βάρος του ιερέα. Η πλευρά τους, όμως, τις καταγγέλλει ως πλαστές και προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές.

Πρεσβυτέρα: «Τα παιδιά αρχίζουν και καταλαβαίνουν το λάθος τους»

«Σήμερα για πρώτη μέρα μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και μετά από όλη αυτή τη λάσπη που έχουμε υποστεί ο πατήρ Αντώνιος κι εγώ, που νιώθουμε ευτυχισμένοι γιατί ακριβώς αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια δηλαδή είναι αυτή που ξέραμε ούτως η άλλως από την αρχή αλλά αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνεται κιόλας» επισημαίνει.

Όπως λέει, ο πατέρας Αντώνιος και η ίδια συγχωρούν τους δύο καταγγέλλοντες κάνοντας λόγο για πιέσεις που δέχτηκαν από άλλους.

«Έστω και λίγο αργά τα παιδιά αρχίζουν και καταλαβαίνουν το λάθος τους και αρχίζουν και μετανοούν γι΄ αυτό και χάρηκα πάρα πολύ από τη δήλωση του μικρού γιατί ζήτησε να πάει αυτή η δήλωση κατευθείαν στον πατέρα Αντώνιο, του ζήτησε πολλές φορές συγνώμη και αυτό δείχνει ότι μετάνιωσε» συμπληρώνει η πρεσβυτέρα. 

 

«Είπα ψέματα για τον π. Αντώνιο, ποτέ δεν με πείραξε»

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 13/11 ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων με βιντεοληπτικό υλικό και γραπτή επιστολή που απέστειλε, δήλωσε ότι έχει πει ψέματα για τα περιστατικά παρενόχλησης από τον πατέρα Αντώνιο, παρασυρόμενος από σχέδιο που είχαν εξυφάνει προκειμένου να καταστραφεί η δομή.

Στην ιδιόχειρη επιστολή του, ο 16χρονος τρόφιμος της «Κιβωτού του κόσμου» και ένας εκ των βασικών κατηγόρων του ιερέα ανέφερε:

«Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να πω την αλήθεια και νιώθω τύψεις για όλον αυτό τον πανικό που έχω δημιουργήσει και το κακό που έχω δημιουργήσει στο πάτερ Αντώνιος και στην κιβωτό. Ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει, και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου. Θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη και με κάποιον τρόπο θέλω αυτό να πάει στα χέρια του για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω. Και εγώ σαν χαζός, άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ***** διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά, και θα πάω στην μαμά μου, και θα κάνω ότι γουστάρω και πάλι χίλια συγγνώμη πάτερ Αντώνιε».

«Είπε ψέματα το παιδί μου, ποτέ δεν άπλωσε χέρι πάνω του ο πατέρας Αντώνιος»

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το thenewspaper.gr, επιστολή έστειλε και η μητέρα του 16χρονου τρόφιμου, η οποία με δηλώσεις της στα ΜΜΕ στοχοποιούσε και κατηγορούσε ευθέως τον π. Αντώνιο ως υπαίτιο της παρενόχλησης του γιου της.

«Ονομάζομαι Ε. Κ. είμαι η μητέρα του Β. που τον φιλοξενείτε στη δομή Κιβωτό στο Βόλο σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε δε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη κιβωτό και μου τάξανε ότι με αυτό τον τρόπο θα πάω πίσω στη μητέρα μου που το θέλω πολύ και από τι μου είπε για ένα όνομα για κάποιον γ***** και είμαι υποχρεωμένη να τα αναφέρω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να την πληρώσουνε αθώοι άνθρωποι» (Σφραγίδα και βεβαίωση ΚΕΠ Λάρισας με ημερομηνία 17/10/2023) .

«Με διώξανε από την Κιβωτό επειδή δεν κατέθεσα όσα ήθελαν κατά του πατέρα Αντωνίου»

Σημαντικό είναι και το ιδιόχειρο σημείωμα (με ημερομηνία 26/10/2023) της Σ. Γ. που μεταξύ άλλων δηλώνει ότι την πλησίασε ο βασικός καταγγέλλων, αλλά και στελέχη της νέας διοίκησης για να καταγγείλει ψευδώς τον ιερέα και επικεφαλής της “Κιβωτού του κόσμου” και λόγω της άρνησής της την εκδιώξανε.

Οι καταγγελίες τόσο του νεαρού όσο και της μητέρας του αλλά και οι δύο επιστολές από πρώην φιλοξενούμενους στη δομή, έρχονται να κλονίσουν ευθέως την αξιοπιστία του πρώτου και μοναδικού πλέον που κατηγορεί τον πατέρα Αντώνιο, του 19χρονου στη μαρτυρία του οποίου βασίζεται η κατηγορία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Πιθανότατα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις να ξεκινήσει έρευνα για τυχόν πιέσεις με στόχο τον πατέρα Αντώνιο.

Πηγή

www.real.gr

Next Post