«Μαϊμού» γιατροί το έπαιζαν ωραίοι και για τα χρέη εκμεταλλεύονταν ανυποψίαστα θύματα μέσω σόσιαλ- Συνελήφθησαν 9 άτομα


Στη σύλληψη 9 ατόμων προχώρησε η αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, καθώς ομάδα ατόμων παρίσταναν τους γιατρούς σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αφού έπειθαν τα ανυποψίαστα θύματα τους για το ερωτικό ενδιαφέρον τους, επικαλούμενοι δήθεν έκτακτες ανάγκες, αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα ατόμων φέρονται να διέπρατταν απάτες με το πρόσχημα της σύναψης ερωτικού δεσμού. Η αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση 9 κατηγορουμένων, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη απατών, καθώς μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιαζόμενοι ως γιατροί εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς, προσέγγιζαν άτομα με τα οποία σύναπταν ερωτικό δεσμό μέσω μηνυμάτων.

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι προφασιζόμενοι ότι, είτε πρόκειται για ιδιαιτέρως οικονομικά εύρωστα άτομα με ανώτατο κοινωνικό υπόβαθρο και τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν έχουν άμεση πρόσβαση λόγω δέσμευσης αυτών από τη χώρα που τηρούνται, είτε ότι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές, έπειθαν τα θύματα να καταβάλλουν τμηματικά χρηματικά ποσά έως και 35.000 ευρώ την φορά, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το υποτιθέμενο πρόβλημα τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία από τη σταχυολόγηση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι τα ποσά κατατέθηκαν τμηματικά σε λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών όπου δικαιούχοι είναι οι κατηγορούμενοι, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τα θύματα υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Πηγή

www.real.gr

Next Post