ADVERTISEMENT

Νέα βίντεο με τις κινήσεις του εκτελεστή


Δύο νέα βίντεο – ντοκουμέντα από την κίνηση με τη μηχανή του εκτελεστή του τοπογράφου στο Ψυχικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1.

 Στα πλάνα φαίνεται η ψυχραιμία με την οποία κινείται ο δράστης σε κεντρικούς δρόμους. Πρόκειται για δύο από τα συνολικά δεκάδες βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εισαγγελία και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Το ένα από τα δύο βίντεο είναι από έναν περιφερειακό δρόμο που κινήθηκε ο δράστης στο Ψυχικό για να φθάσει στο σημείο που είχε την εταιρεία του το θύμα, ενώ το δεύτερο βίντεο είναι από έναν κεντρικό δρόμο τον οποίο επίσης χρησιμοποίησε για να κινηθεί προς το σημείο της εκτέλεσης.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ γνωρίζει ότι πρόκειται για σημεία που έχουν πολλές κάμερες, δείχνει να αδιαφορεί καθώς έχει τη σιγουριά ότι οι πινακίδες είναι πλαστές και αντίστοιχες όμως σε ίδιου τύπου και ίδιου χρώματος μηχανή.

Είναι τα βίντεο που έχουν αναλύσει οι αστυνομικοί και τα έχουν περιλάβει στη δικογραφία.

Την ίδια ώρα αύριο ο 44χρονος θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα στον ανακριτή για να απολογηθεί ενώ συνεχίζει να κρατά την ίδια σκληρή στάση και να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερασπιστική του γραμμή με τον δικηγόρο του είναι να αρνηθεί τα πάντα και κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

 

«Θα σε σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω»: Τα απειλητικά μηνύματα του «όμορφου Τζορτζ» στην πρώην σύντροφό του 

Απειλητικά μηνύματα στην πρώην σύντροφό του, με την οποία έχουν μαζί ένα παιδί, έστελνε ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου. Η πρώην σύντροφος του 44χρονου κατηγορούμενου ζούσε μία φρίκη στο πλευρό του και όπως είπε η δικηγόρος της, Ελένη Γκλεγκλέ, εκείνη βρήκε το 2008 το κουράγιο να ζητήσει την συνδρομή της δικαιοσύνης.

Η γυναίκα ζούσε έναν εφιάλτη και ήταν τρομοκρατημένη, καθώς φοβόταν πως ο 44χρονος θα κάνει πραγματικότητα τις απειλές του.

Αυτά είναι τα απειλητικά μηνύματα του 44χρονου προς την πρώην σύντροφό του:

«Θα σε σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Δεν θα σε αφήσω μα ζήσεις να χαρείς το μικρό».

«Τη γάτα θα μπω και θα την σκοτώσω, όπως σκότωσα και το σκύλο».

«Στο τέλος εμείς οι δυο θα πεθάνουμε παρέα και δεν αργεί αυτό, πίστεψέ με».

«Μια μέρα θα απαγάγω, θα τα πουλήσω όλα και θα φύγω. Αυτή θα είναι η εκδίκησή μου, θα πεθάνεις από τον καημό σου».

«Το μηχανάκι είναι μόνο η αρχή. Σειρά έχει το σπίτι. Όταν φύγεις διακοπές δεν θα βρεις τίποτα».

«Προαίσθημα που έχω. Το παιδί θα μεγαλώσει ορφανό από γονείς. Προσέξτε. Θα το φτάσω μέχρι τέλους».

«Μηνύστε με, μηνύστε με. Σας θέλω να σας βλέπω στα δικαστήρια να περιμένετε και να πληρώνετε παράβολα».

«Θα δεις πόσο μάγκας είμαι. Τα χαρτιά που έρχονται στο σπίτι σου και στο στούντιο τα παίρνω. Μπαίνω στην είσοδο κάθε πρωί και τσεκάρω».

Στο μικροσκόπιο τα ακίνητα του τοπογράφου

Μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση είναι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που σχετίζεται με τον τοπογράφο που έπεσε νεκρός από το μαφιόζικο χτύπημα.

Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα για τις αρχές και βάζει στο κάδρο πιο πολύ κόσμο που ενδεχομένως είχε ενοχλήσει επαγγελματικά η επιτυχία του τοπογράφου και έφτασαν πιθανόν στο σημείο να θέλουν να τον εκδικηθούν. Στην Μύκονο άνθρωποι που είχαν αγοραπωλησίες με τον τοπογράφο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια.

Ίσως, λένε όσοι ψάχνουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το χτύπημα, η επιτυχία του ανθρώπου που έφτασε να ζει μία ζωή σαν παραμύθι να ευθύνεται για τον εφιάλτη που ακολούθησε.

Ο τοπογράφος ξεκίνησε να δουλεύει, όπως λένε οι συνεργάτες του, εντατικά από πολύ νωρίς στην καριέρα του πριν καν δημιουργήσει την οικογένειά του με τα 2 του παιδιά, τα οποία μάλιστα φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και τα επαγγελματικά του βήματα και όταν κάποια στιγμή έπεσαν στα χέρια του κάποια λεφτά δεν σκέφτηκε στιγμή να ξεκουραστεί αλλά τα έριξε στην δουλειά του.

Ο άτυχος τοπογράφος είχε στην κατοχή του μεγάλη ακίνητη περιουσία, μία έκταση σε Μύκονο, Ίο, Πάρο και Σύρο, συνολικά πάνω από 18.000 τμ, τουλάχιστον 4 ακίνητα σε Χαλάνδρι και Μαρούσι. Το ένα λέγεται πως το είχε αγοράσει σε καλή τιμή και το πούλησε σε Ιρανό επιχειρηματία που διαμένει στο Ντουμπάι.

Η ακίνητη περιουσία του αδικοσκοτωμένου αρχιτέκτονα ήταν τεράστια, με τις Αρχές να εξετάζουν και αν η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια είχε οδηγήσει σε μίση, πάθη και έριδες με άλλους επαγγελματίες.

Τα προνομιούχα ακίνητα σε νησιά, στη Μύκονο κατά κύριο λόγο, αλλά και στην Αττική είναι βέβαιο πως δεν περνούσαν απαρατήρητα. Στη Μάννα Αζόλιμνου Σύρου είναι το ακίνητο των 1013 τμ, στα Χουλάκια Μυκόνου είναι το 4.992 τμ γεωτεμάχιο και ακόμα 6.328 τμ είναι στο γεωτεμάχιο Αγίου Στεφάνου Μυκονίων.

Τέλος, ακόμα 4.006 τμ στο Διακόφτι ή Στρογγυλό Μυκόνου. Στα αθηναϊκά ακίνητα τα 1.548 και 1.420 τμ. γεωτεμαχίου του Μαρουσίου.

Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται μία ανάσα από την προνομιούχα Κηφισιά και μάλιστα στην σκιά του μεγάρου της Deutsche Telecom Cosmote, και που έχουν ανεκτίμητη τουριστική αξία στα νησιά, αλλά και στην Αθήνα. Περιουσία που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις με άλλους επαγγελματίες που δεν καλοέβλεπαν την επιτυχία του αρχιτέκτονα.

Παράλληλα, μεγάλα και σοβαρά μελετητικά έργα έπαιρνε το γραφείο του πολιτικού μηχανικού. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του Live News, το 2013 δόθηκαν 7.380 ευρώ για το τοπογραφικό Αιγιαλού Ψάθης. Το γραφείο είχε συμμετοχή στη μελέτη 6 γεφυρών στην Αττική προϋπολογισμού περίπου 300.000 ευρώ, με το γραφείο να λαμβάνει αμοιβή γύρω στα 50.000 ευρώ. Η έρευνα φέρει στο φως και μία πολεοδομική άδεια για κατοικία με πισίνα στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου.

Τώρα οι Αρχές μελετούν αν σε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να αρχίσει να ξετυλίγεται ο «μίτος της Αριάδνης» που θα οδηγήσει στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή στον δολοφόνο για το συμβόλαιο θανάτου.

«Τον εργολάβο δεν τον κάλεσαν για κατάθεση»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, ο τοπογράφος βρισκόταν σε αντιδικία με έναν ξενοδόχο στην Πάρο.

Ο επιχειρηματίας από την Πάρο είπε στο Mega:

«Ευρισκόμεθα σε δικαστική διαμάχη από το 2022. Η οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση για συμβιβασμούς κτλ είναι αναληθής. Ο φονευθείς τοπογράφος είχε κάνει τα ψευδή, η εταιρεία του, τα ψευδή τοπογραφικά. Έκτοτε είμαστε σε μια διαμάχη δικαστική περίπου 2,5 χρόνια, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται. Η οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση είναι αναληθής».

Ένα ακόμα άτομο, ένας εργολάβος από την Μύκονο, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Μιλώντας στο Mega, το περιβάλουν του θέλησε να ξεκαθαρίσει πως οι Αρχές δεν έχουν καλέσει για κατάθεση τον εργολάβο.

«Βγαίνουν πράγματα που δεν στέκουν, που δεν είναι αληθινά. Λένε συνεχώς για τον εργολάβο, λένε, λένε, λένε, η Δικαιοσύνη που είναι; Γιατί δεν τον έχει καλέσει κανένας; Δεν κρύβεται. Είναι έτοιμος να πάει μόνος του στην αστυνομία, να ρωτήσει μήπως τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν και γιατί ακούγονται αυτά τα πράγματα για εκείνον. Τον μεσίτη όμως τον κάλεσαν για κατάθεση».

Πηγή

www.real.gr

Next Post