ADVERTISEMENT

Οι μαρτυρίες των γειτόνων, η απολογία του γιου και η ιατροδικαστική εξέταση


Φως στις πτυχές του μυστηρίου με την απανθρακωμένη σορό ενός ηλικιωμένου στα Άνω Λιόσια, επιχειρούν να ρίξουν τα στελέχη της Ασφάλειας. 

Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής λόγω της έντονης δυσοσμίας. Οι υποψίες στράφηκαν στον γιό του θύματος, ο οποίος υποστήριξε πώς ο πατέρας του πέθανε από παθολογικά αίτια και αναγκάστηκε να κάψει τη σορό του γιατί δεν είχε χρήματα για την κηδεία.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 59χρονο και τον οδηγούν στο περιπολικό. Το θρίλερ για το θάνατό του πατέρα του έχει μόλις ξεκινήσει.

«Χθες κατά τις 21:30, ήρθε η αστυνομία, ήταν τρεις – τέσσερις αστυνομικοί, μιλάγαν 20 λεπτά με τον γιο. ήταν πάρα πολύ ήρεμος ο γιος, το ρωτάγαν ότι έχουν δεχθεί μία καταγγελία κι αν μπορούν να περάσουν μέσα κι αν όντως ο μπαμπάς του ήταν εν ζωή. Έλεγε ότι όντως είναι εν ζωή απλά δεν είναι πολύ κινητικός. Πήγε πολύ ήρεμα μετά από λίγο, έφερε τα κλειδιά, άνοιξε την πόρτα και μετά από κανα πεντάλεπτο άκουσα μια φασαρία που λέει μη μου βάζετε χειροπέδες θα σας τα πω όλα», περιγράφει κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την απανθρακωμένη σορό πάνω σε ένα καμένο στρώμα στην αυλή του σπιτιού, είχαν έρθει στο σημείο ύστερα από καταγγελία που είχαν από τους γείτονες για έντονη δυσοσμία.

Όπως ανέφερε γείτονας, «αν δεν μύριζε θα έφευγε και η αστυνομία γιατί λέει δεν μπορούμε να μπούμε μέσα όταν ήρθανε. Τους ανεβάσαμε στην ταράτσα».

Από το πτώμα έλειπαν τα πόδια και το κεφάλι που βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων. Ο 59χρονος φέρεται στη συνέχεια να είπε στους αστυνομικούς ότι o πατέρας του πέθανε από παθολογικά αίτια και έκαψε τη σορό εξαιτίας της δυσοσμίας.

«Ο πατέρας μου πέθανε πριν από καιρό. Το πτώμα μύριζε. Δεν είχα χρήματα ώστε να τον θάψω», είπε μεταξύ άλλων στην Αστυνομία ο 59χρονος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 59χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Την ώρα της σύλληψης βρισκόταν σε σύγχυση.

Γείτονας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τον είχαν έξω στο πεζούλι με τις χειροπέδες και έλεγε. “Πήρα δύο παντελόνια, μου φτάνουν, πόσο θα αργήσω; Το κινητό μου και τον φορτιστή”… και γινόταν χαμός γύρω γύρω».

Για αρκετές ώρες οι αστυνομικοί ερευνούσαν την αυλή και τους εσωτερικούς χώρους. Στο σπίτι κλήθηκε ιατροδικαστής ενώ το πρωί ξαναπήγαν τον γιο σε μία προσπάθεια να θυμηθεί κάτι που θα βοηθήσει την έρευνα.

Όπως αναφέρει κάτοικος της γειτονιάς, «Ήταν πολύ ευγενικός, ξέραμε ότι ήταν καθηγητής μαθηματικών. Τον πρόσεχε τον άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Ο παππούς είχε πάθει άνοια και τον πρόσεχε πάρα πολύ».

Πατέρας και γιος έμεναν για αρκετά χρόνια σε αυτό το σπίτι.

«Μπορεί και να πέθανε ο παππούς αλλά από ό,τι λένε έπαιρνε καλή σύνταξη και ήθελε να κρατήσει τη σύνταξη, ήθελε να τον εξαφανίσει για να παίρνει τη σύνταξη. Γιατί δεν δουλεύει…», είπε γείτονας.

 

Στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τσεκούρι και ένα πριόνι τα οποία κατέσχεσαν. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να τα χρησιμοποίησε ώστε να κάψει τα άκρα και να τα πετάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αρχών και από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Οι κακώσεις είναι μεταθανάτιες και πιθανότατα έχουν γίνει κατά την μεταφορά της σορού στην αυλή, πριν αυτή καεί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας αναμένουν και τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στην συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, τα άκρα (ποδια και κεφάλι) έχουν κοπεί με κάποιο εργαλείο (πριόνι, τσεκουρι) που βρέθηκαν στο σπίτι.

Όπως εκτιμάται, ο θάνατος επήλθε πριν το Πάσχα και το πιθανότερο είναι να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο 59χρονος, διώκεται για τα πλημμελήματα της παρασιωπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχη και της παράνομης οπλοκατοχής.

Πηγή

www.real.gr

Next Post