Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη δήλωση μετά τη δικαστική απόφαση – «Eλεύθερος ήμουν και στη φυλακή» | ενότητες, κοινωνία


«Δεν μπορώ να εκφραστώ και το ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση της ποινής του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την προσωρινή αποφυλάκισή του μέχρι το Εφετείο, πήγε στο νέο του σπίτι με την οικογένειά του, στο κέντρο της Αθήνας, και, σύμφωνα με τον Alpha, έκανε μία λιτή δήλωση. «Ήμουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν ελεύθερος ήμουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και το ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά» είπε ο ηθοποιός.

Όπως αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα μείνει εκτός φυλακής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό. Μετά την όμοφωνη καταδίκη του σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, για τις δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για δύο απόπειρες βιασμού, το δικαστήριο αποφάσισε να του χορηγήσει ανασταλτικό στην έφεση. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του μία φορά τον μήνα.

Δημητρακόπουλος: «Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα έρθει η πλήρης δικαίωση»

Για δικαίωση κάνει λόγο η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε μετά το πέρας της δίκης, πως ο εντολέας του αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού, ενώ για τις δύο απόπειρες βιασμού άνοιξε την πόρτα και είπε στις καταγγέλλουσες να περάσουν έξω. Οπότε πιστεύει πως στο Εφετείο θα δικαιωθεί ολοκληρωτικά.

«Ο κ. Φιλιππίδης κρατήθηκε προσωρινά, προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Γι’ αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία, ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη απόφαση της εισαγγελέως αθωώθηκε» ανέφερε αρχικά στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: «Και έμειναν οι δύο απόπειρες όπου καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη όπου σε αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές και είπε “περάστε έξω”».

«Εμείς κρατάμε ότι για τους τετελεσμένους βιασμούς κρίθηκε αθώος. Ο κ. Φιλιππίδης ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις. Και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο, διότι όλη αυτή η ιστορία, είναι μια ιστορία που αν ο κόσμος ήξερε πως δημιουργήθηκε θα ήταν όλοι δίπλα του», κατέληξε ο δικηγόρος. 

Πηγή

www.real.gr

Next Post