Ρόδος: Στο έλεος των μποφόρ και της κακοκαιρίας το νησί – Βίντεο | ενότητες, κοινωνία


Η κακοκαιρία συνεχίζει να ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα Δωδεκάνησα. 

Ειδικότερα, σημαντικά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας παρατηρήθηκαν από το πρωί στη Ρόδο με πολύ ισχυρούς ανέμους που, σε μερικές περιπτώσεις έφταναν ακόμη και τα 10 μποφόρ, να χτυπούν αρκετές περιοχές του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η Ρόδος, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων, παραμένουν αποκομμένα συγκοινωνιακά από το βράδυ της Πέμπτης με τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων να έχουν ακυρωθεί.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια, παραμένουν κλειστά για σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, με απόφαση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ρόδου κος Αντώνης Καμπουράκης, αλλά τα μαθήματα, όπως διαβεβαιώνουν οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Webex.

Εκτός λειτουργίας οι φωτεινοί σηματοδότες

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες από την «Ροδιακή», όλοι σχεδόν οι φωτεινοί σηματοδότες του κέντρου βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Πτώσεις δέντρων σε όλο το νησί

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, σύμφωνα με την «Ροδιακή»,έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει τσακίσει η κακοκαιρία.

Δύο από αυτά στον Αρχάγγελο, ένα στο Παραδείσι, δύο στην Ιαλυσό και αρκετά κλαδιά εντός της πόλεως Ρόδου. Για τον λόγο αυτό, στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ Ρόδου, με εντολή του διοικητή της Υπηρεσίας κου Νικήτα Βενιού, έχει εγκατασταθεί και εκπρόσωπος του Δήμου της Ρόδου από την Υπηρεσία Πρασίνου (κος Καρίκης) έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και στοχευμένες παρεμβάσεις από τις δύο υπηρεσίες σε ολόκληρο το νησί.

Διακοπές ρεύματος

Το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και σήμερα Παρασκευή από νωρίς το πρωί, καταγράφονται επίσης, στιγμιαίες διακοπές του ρεύματος. Ειδικότερα σήμερα το πρωί στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές δημιούργησαν και μια σειρά προβλήματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση

Σε χωριά της δυτικής πλευράς του νησιού έχει ξεκινήσει ήδη να βρέχει ενώ στην πόλη της Ρόδου μαζί με την δυνατή βροχή παρατηρήθηκε και έντονη χαλαζόπτωση. 

Πηγή

www.real.gr

Next Post