Σε σταθερή κατάσταση η 17χρονη- Σε δύο εβδομάδες το μέγεθος της ζημιάς


Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 17χρονη που έπαθε ανοξαιμία από κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων στα οποία είναι αλλεργική.

Το κορίτσι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου και σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Ανέστη Κιούλπαλη, η μαθήτρια υπέστη αλλεργικό σοκ το οποίο προκλήθηκε από συσκευασμένο βούτυρο που άλειψε σε ψωμί. Η κοπέλα γνώριζε το πρόβλημα υγείας που είχε με την αλλεργία και έκανε μόνη της ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της, υπέστη όμως καρδιακή ανακοπή».

Οι γιατροί πάλεψαν να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο προκλήθηκε βλάβη στον εγκέφαλο της κοπέλας καθώς είχε διακοπεί η λειτουργία του για περισσότερο από 5 λεπτά. Η μαθήτρια υπέστη ανοξαιμία και, όπως διευκρίνισε ο κ. Κιούλπαλης, τώρα προέχει να υποχωρήσει το οίδημα στον εγκέφαλο.

«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία -και κλινικά και από την απεικόνιση- ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», είπε και πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί ποια θα είναι η έκταση της βλάβης που προκλήθηκε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 17χρονη φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο. Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική, είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της.

Ωστόσο, η 17χρονη υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Της τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί την επανέφεραν, ενώ η κλήση για τη μεταφορά της έγινε στις 11:15 π.μ.

Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν. Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν.

Η 17χρονη μαθήτρια είχε έρθει στην Κρήτη και διέμενε σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα μαζί με συμμαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου.

Πηγή

www.real.gr

Next Post