ADVERTISEMENT

Στη Ριτσώνα το τελευταίο «αντίο» στον σκηνοθέτη


Το τελευταίο «αντίο» στον Τάσο Μπιρσίμ θα πουν το πρωί της Δευτέρας (10/6) συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στη Ριτσώνα.

Η οικογένεια θα προχωρήσει σε αποτέφρωση της σορού του αγαπημένου σκηνοθέτη, ενώ επιθυμία του ίδιου ήταν αντί στεφάνων, για όσους έχουν την δυνατότητα, να κάνουν δωρεά στο Γηροκομείο Λεωνιδίου Αρκαδίας.

Σε μία συγκινητική ανάρτησή του στα social media, o γιος του, Στάμος, ανέφερε: 

«Αγαπημένε πατέρα.

Η αγκαλιά σου χωρούσε ολάκερη θαρρείς την Ελλάδα…

Ο χρόνος σου πάντα διαθέσιμος για όλους. Έτοιμος ήσουν να απαντήσεις, να προτείνεις να βοηθήσεις.

Η αγάπη σου ατελείωτη, σαν θάλασσα χωρίς τελειωμό. Γαλήνια και ολοκληρωτική.

Μου ψιθύρισες ότι στο τελευταίο σου αντίο θέλεις να είναι όσοι μπορούν εκεί!

Οι φίλοι σου που δεν γνώρισα και οι φίλοι σου που ξέρω και αγαπώ.

Οι συνεργάτες που έχω να δω ίσως δεκαετίες, οι συγγενείς σου που αγαπάς, τα εγγόνια σου, η μεγάλη σου οικογένεια.

Στο τελευταίο σου αντίο θα είμαστε όσοι μπορούμε εκεί. Στο τελευταίο σου αντίο θα σε θυμηθούμε και θα φυλάξουμε την μνήμη σου ως πολύτιμο φυλαχτό. Να μας συντροφεύει, να μας φωτίζει, να μας ενδυναμώνει.

Ο Στάμος, η Μαρουσώ Μπιρσίμ με την μητέρα τους Πηνελόπη τις θείες τους Μάνια και Γαρυφαλλιά, τις εγγονές του και την οικογένεια Τάσου Μπιρσίμ ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί, ο τελευταίος ανοιχτός σε όλους, αποχαιρετισμός στον αγαπημένο σύζυγο, πατέρα και παππού στις 10/06/24 στις 09:00 το πρωί, στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας (Ritsona Crematorium).

Ο αποχαιρετισμός στον Τάσο Μπιρσίμ

Δευτέρα 10/06/2024

Ώρα εισόδου: 09:00

Ώρα έναρξης: 09:25

Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

Μεγάλη Γέφυρα, Ritsona 341 00

Επιθυμία του Τάσου Μπιρσίμ ήταν αντί στεφάνων, για όσους έχουν την δυνατότητα, δωρεά στο Γηροκομείο Λεωνιδίου Αρκαδίας

Δικαιούχος:

ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Iban:

GR6001104050000040529601680»

Ο σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Τάσος Μπιρσίμ, ο προσωπικός χαρισματικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του 1980.

Βρισκόταν στο επίκεντρο της θεμελίωσης και δημιουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης των Ant1, Mega και ΣΚΑΙ στην Ελλάδα μέχρι και πρόσφατα.

Με αριθμό μαθητικού μητρώου 1 το 1965 στη Σχολή κινηματογράφου και τηλεόρασης Π.Παπαντωνόπουλου, ο Τάσος Μπιρσίμ άρχιζε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μια παθιασμένη καριέρα στην ελληνική τηλεόραση που σύντομα τον έφερε κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ.

Με την υποδοχή του Ευρώ το 2002, την τελετή εγκαινίων στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το 2001, την Τελετή Millennium – «Υποδεχόμαστε το 2000 στο ΦΩΣ της Ακρόπολης», τα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης το 2004, ο Τάσος Μπιρσίμ δημιουργεί ιστορία στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων της χώρας μας.

Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο «Στρατιές και λαοί» στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ο Τάσος Μπιρσίμ ονειρευόταν ακούραστα τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στη χώρα μας με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

Πίσω από τις κάμερες με τους ταλαντούχους τεχνικούς αλλά και μπροστά από τις κάμερες με τους αγαπημένους του παρουσιαστές, ο Τάσος Μπιρσίμ, δημιουργούσε χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες με πάθος και μεγάλο σεβασμό για τον τηλεθεατή.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση, σκηνοθεσία, μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του Αθήνα ’97.

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή

www.real.gr

Next Post