Συγκλονίζει 21χρονος επιζών του δεύτερου βαγονιού


Μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, δικαίωση ψάχνουν και οι επιβάτες του τρένου, που κατάφεραν να γλιτώσουν. 

Ο 21χρονος Δημήτρης Kωσταρέλος ήταν στο δεύτερο βαγόνι και τη μοιραία νύχτα ταξίδευε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Δύο μήνες μετά την τραγωδία μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία. Έναν χρόνο τώρα ζει με τύψεις και παλεύει με εφιάλτες.

«Κάθε μέρα προσπαθώ να μη σβήσει η ελπίδα μου. Για μένα δικαίωση είναι να ξέρω ότι θα δημιουργηθεί μια ελεγκτική αρχή για το οτιδήποτε, είτε δημόσια δομή, είτε ΜΜΜ, η οποία είναι ανεξάρτηση από το κράτος, θα ελέγχει πριν δοθεί κάτι στους πολίτες και θα ξέρω ότι είμαι ασφαλής», δήλωσε μιλώντας στο Star ο Δημήτρης.

Τέμπη: Νέα στοιχεία για την έκρηξη στο τρένο από συγγενή θύματος

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού που σκοτώθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, βρέθηκε ξανά στον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα και παρέδωσε νέα στοιχεία για τις συνθήκες της έκρηξης, τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων.

«Τα στοιχεία αφορούν και τα υλικά που υπήρχαν και δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έγινε και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί τις πρώτες ώρες του εγκλήματος και της πρώτες μέρες της διαμόρφωσης, όλων των ενεργειών που έγιναν εκεί», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση που κατατέθηκε στις ανακριτικές αρχές γίνεται αναφορά σε κάποιο 14ο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες δεν έχει δηλωθεί επίσημα. Ο Βασίλης Κοκοτσάκης είχε εξηγήσει στο Star και την Τασουλα Παπανικολαου ότι παρατηρήθηκε ακόμα και εκτίναξη βαγονιού: 

«Στο καρέ καρέ υπάρχει όλη η αληλουχία. Υπάρχει χαρακτηριστικά και η εκτίναξη, την οποία κάποιος μη ειδικός δεν μπορεί να την αντιληφθεί». 

Πηγή

www.real.gr

Next Post