Την Παρασκευή παίρνει εξιτήριο ο πιλότος


Στο σπίτι του επιστρέφει ο 29χρονος χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 Block 52+ το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλοννήσου και Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην νήσο Ψαθούρα.

Ο πιλότος παρέμεινε για προληπτικούς λόγους για ένα 24ωρο στο 251 ΓΝΑ και την Παρασκευή αναμένεται να πάρει εξιτήριο. 

Το χρονικό της πτώσης

Η τετράδα των F-16 Block 52+ είχε απογειωθεί από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Σε αυτή πετούσε και ο διοικητής της 337 μοίρας «Φάντασμα». Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, λίγα ναυτικά μίλια από τη Χαλκιδική, η τετράδα χωρίστηκε για να ξεκινήσει μια σειρά εναέριων ελιγμών.

Ανάμεσα στις αερομαχίες και τις προσβολές κρούσης, ένα εκ των αεροσκαφών άρχισε να βουτά στο κενό και δευτερόλεπτα μετά οι συνάδελφοι του υποσμηναγού ανέφεραν την επείγουσα εγκατάλειψη. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, o πιλότος διαπίστωσε ότι ο κινητήρας του έχει κράτημα και συνεπώς δεν δούλευε καλά κι έσβησε. Στην συνέχεια ο πιλότος έκανε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να τον επανεκκινήσει, κι αφού επέτυχαν όλες τότε ενημέρωσε ότι εγκαταλείπει το αεροσκάφος και την προσθαλάσσωσή του να γίνεται  με επιτυχία.

Λίγο μετά τις 13:30, σήμανε συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία για την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block 52+ κοντά στην Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής. Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν επτά σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον εμπορικό πλοίο, τρία εναέρια μέσα και μια φρεγάτα.

Οι διασώστες κατάφεραν να επιβιβάσουν τον υποσμηναγό στο Super Puma που είχε απογειωθει από τη Λήμνο και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Πηγή

www.real.gr

Next Post