Χανιά: Πτώση ανεμόπτερου της αερολέσχης στο Μάλεμε


Ένα διθέσιο ανεμόπτερο της αερολέσχης Χανίων, κατέπεσε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης 09/11/2023 στην θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε.

Όπως αναφέρει το kriti360.gr η πτώση του αεροσκάφους στη θάλασσα, σημειώθηκε περίπου μισό ναυτικό μίλι από την ακτή.

Το αεροσκάφος εντοπίστηκε βυθισμένο μισό μίλι από παραλία στα όρια Μάλεμε και Ταυρωνίτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει απεγκλωβιστεί ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη δύτη και γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού και δεύτερου.

Πρόκειται για ανεμόπτερο της αερολέσχης Χανίων, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν μετά την προσπάθειά του να προσγειωθεί στον διάδρομο απο την πλευρά της θάλασσας στο Κολυμπάρι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τον συντονισμό των ερευνών έχει αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ενώ μετέχουν 1 Πλωτό του Λιμενικού, 1 όχημα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, 2 κρουαζιερόπλοια και 2 αλιευτικά σκάφη στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας του Μάλεμε. Στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεως 2 μποφόρ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μικρό αεροσκάφος ξεκίνησε από την Κωπαΐδα και στην πορεία προς Χανιά έκανε ενδιάμεσες στάσεις. 

Το ανεμόπτερο είναι άγνωστο πως κατέληξε στη θάλασσα.

Πηγή

www.real.gr

Next Post