Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στις Σέρρες μετά τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε στο Σιτοχώρι το πρωί της Πέμπτης με έναν 59χρονο να στραγγαλίζει τη σύζυγό του και στη συνέχεια να βάζει τέλος στη ζωή του.
Ο 59χρονος χτύπησε με αντικείμενο στο κεφάλι τη σύζυγό του και στη συνέχεια τη στραγγάλισε. Στην συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και μεταξύ άλλων, είπε στην τηλεφωνήτρια: «Σκότωσα τη γυναίκα μου και θα πάω να κρεμαστώ. Δεν έχω τίποτα να περιμένω. Το παιδί μου είναι φυλακή και σήμερα έχει και δικαστήριο».
Σε ιδιόχειρο σημείωμα του δράστη αναφέρεται: «Τελικά η αγάπη μπορεί να σκοτώσει, για δες. Μάκη, δεν θα σε δικάσουμε, αντίο. Να είσαι δυνατός, σε παρακαλώ. Ας με συγχωρέσει ο Θεός, δεν γινόταν αλλιώς. Το ‘κανα για να ησυχάσουμε από όλους».
Όταν οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στο σημείο, ο 59χρονος ήταν άφαντος. Έπειτα διαπιστώθηκε ότι πήγε σε μαντρί, έβαλε φωτιά και κάηκε ζωντανός. Η σορός του εντοπίστηκε απανθρακωμένη, λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, σε εγκαταλελειμμένο ποιμνιοστάσιο, λίγες ώρες δηλαδή, αφότου κάλεσε τις Αρχές και ομολόγησε το έγκλημα.
«Δεν έβγαινε από το σπίτι»
«Ήταν αλκοολικός, δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Επειδή είχε έναν όγκο, τα τελευταία 5 χρόνια δεν έβγαινε από το σπίτι, ντρεπόταν», ανέφερε ο ανιψιός του δράστη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρά τα όποια οικογενειακά προβλήματα, η 52χρονη δεν είχε καταγγείλει ποτέ τον σύζυγό της. Παράλληλα, όλοι στο Σιτοχώρι μιλούν για έναν κλειστό άνθρωπο, ο οποίος δεν έβγαινε από το σπίτι, σε αντίθεση με τη σύζυγό του, η οποία ήταν δραστήρια και φιλική.
«Είχαμε να τον δούμε εδώ και 2-3 χρόνια να βγαίνει έξω. Ήταν κλειστός χαρακτήρας (ο 59χρονος)», ανέφερε κάτοικος του χωριού. «Πίναμε καφέ εδώ, μια χαρά κοπέλα ήταν, τώρα για τον άνδρα της δεν ξέρω τίποτα», σύμφωνα με όσα είπε μια άλλη κάτοικος.
Η κ. Αποστολία Τζήκου, Πρόεδρος Σιτοχωρίου, δήλωσε για τη σύζυγο: «Μια κοπέλα βιοπαλαίστρια, φρόντιζε ηλικιωμένους, γενικώς έκανε ότι μπορούσε, συμμετείχε στις εκδηλώσεις μας, σε όλα. Ζωντανός άνθρωπος. Στο σπίτι από όσο ξέραμε είχε ο γιος κάποια προβλήματα με τον μπαμπά».
Σημειώνεται ότι το ζευγάρι είχε και μια κόρη, η οποία μένει μόνιμα στο εξωτερικό.
Στις φυλακές Νιγρίτας ο γιος του ζευγαριού
Ο γιος του ζευγαριού είναι έγκλειστος των φυλακών Νιγρίτας για υπόθεση ναρκωτικών και φαίνεται πως στο παρελθόν, εκείνος προκαλούσε προβλήματα στο σπίτι. Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, την ίδια μέρα της δολοφονίας ήταν προγραμματισμένη η δίκη με κατηγορούμενο τον γιο για ενδοοικογενειακή βία, καθώς οι γονείς τον είχαν καταγγείλει στο παρελθόν.
Πηγή
www.real.gr