• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 8:31
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Novartis: Μήνυση Τουλουπάκη και Ντζούρα κατά Φρουζή για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
25 Ιουνίου 2025
στα ΕΛΛΑΔΑ
Share on FacebookShare on Twitter


Η μήνυση αφορά τους ισχυρισμούς του κ. Φρουζή κατά την κατάθεση του χθες ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στην δίκη Δεσταμπασίση και Μαραγγέλη.

Με μήνυση για τρία αδικήματα «απάντησαν» η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας, σε όσα ισχυρίστηκε χθες εναντίον τους, στην δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis, ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλαν σε βάρος του άλλοτε επικεφαλής της Novartis μήνυση για ψευδή κατάθεση, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση και ζητούν να εφαρμοστεί εναντίον του αυτόφωρη διαδικασία.

Η μήνυση αφορά τους ισχυρισμούς του κ. Φρουζή κατά την κατάθεση του χθες ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στην δίκη Δεσταμπασίση και Μαραγγέλη.

Ο κ. Φρουζής , χαρακτηρίζοντας την κ. Τουλουπάκη και τους άλλους εισαγγελείς «killers” είπε ότι διαρκούσης της έρευνας για τις πρακτικές της εταιρίας τον είχαν καλέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς όπου δέχθηκε πιέσεις από την εισαγγελική λειτουργό προκειμένου να «ψευδομαρτυρήσει» περί δωροδοκιών της εταιρίας προς πολιτικά πρόσωπα. Είπε μάλιστα, πως του ανέφεραν συγκεκριμένα ονόματα.

Στην μήνυση τους, οι δύο εισαγγελείς επικαλούνται το βούλευμα 25/2022 του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis στο οποίο αναφέρεται ότι η συνάντηση του Κωνσταντίνου Φρουζή μαζί τους, έγινε με δική του πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με το βούλευμα που αναφέρεται στην μήνυση κατά τη συνάντηση: «Ο Κ. Φρουζής δήλωσε ότι κακώς τον εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis, ότι η σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη ήταν άδικη, ότι δεν είχε κάνει τίποτε παράνοµο και ότι ήταν στη διάθεση της Εισαγγελίας προκειμένου να καταθέσει και να διευκολύνει την έρευνα».

Τονίζεται δε στο βούλευμα ότι «Στις ένορκες καταθέσεις τους για τη συνάντηση αυτή, οι παριστάµενοι συνήγοροι, ερωτηθέντες από την Ανακρίτρια περί του εάν υπέπεσε στην αντίληψη τους η άσκηση πιέσεων από τους εισαγγελείς διαφθοράς, για να καταθέσει ο εντολέας τους σε βάρος πολιτικών προσώπων, αμφότεροι απάντησαν αρνητικά.

Σύµφωνα µε τις ίδιες καταθέσεις, η κ. Τουλουττάκη δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόµατα πολιτικών προσώπων, ούτε η συµπεριφορά της ήταν εκβιαστική, ούτε έδωσε την εντύπωση ότι προσπαθούσε να εκβιάσει».





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

ΗΠΑ: Αυτοκίνητο «απογειώθηκε» λόγω παραμόρφωσης του οδοστρώματος εν μέσω καύσωνα

Next Post

Πέθανε το είδωλο των εφήβων στις δεκαετίες του ’60 και ’70

Next Post

Πέθανε το είδωλο των εφήβων στις δεκαετίες του '60 και '70

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.