• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026, 23:18
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Αρχιεπίσκοπος Σινά: Ενημέρωσα την ελληνική κυβέρνηση για την κατάσταση – Το παρασκήνιο της έντασης

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
28 Αυγούστου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση ήρθε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Δαμιανός, λίγο μετά την έκκλησή του σε Αθήνα και Κάιρο να τον προστατεύσουν από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, απειλείται η ζωή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει σε δήλωσή του ότι ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μονή Σινά «μετά την αποκατάσταση της νομιμότητας και της κανονικότητας», καθώς επίσης για την υγεία του ίδιου και των μοναχών.

Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για το ενδιαφέρον της, όπως επίσης και όλους τους πιστούς που επικοινωνούν με τη δοκιμαζόμενη, όπως αναφέρει, σιναϊτική αδελφότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Σινά, Δαμιανού

«Η Ελληνική Κυβέρνηση επικοινώνησε σήμερα 27/8/2025 μαζί μου και την ενημέρωσα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ιερά Μονή μετά την αποκατάσταση της νομιμότητας και της κανονικότητας καθώς και για την υγεία εμού και των μοναχών που φυλάττουμε, υπό τη σκέπη και την αγάπη της Αιγύπτου, την Ιερά Μονή Σινά. Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση για το συγκινητικό ενδιαφέρον της καθώς και τους χιλιάδες Ελληνες αλλά και πιστούς από όλο τον κόσμο που επικοινωνούν με τη δοκιμαζόμενη σιναϊτική αδελφότητα. Ειδικά σε σας τους αδελφούς μας απ’ όλο τον κόσμο θέλω να πω ότι η ομόθυμη συμπαράστασή σας είναι το ακλόνητο στήριγμά μας».

Στο παρασκήνιο της έντασης στη μονή Σινά αναφέρθηκαν ο Νίκος Στραβελάκης και η Λουκία Γκάτσου στην εκπομπή τους στον realfm 97,8, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή τόσο με τις αιγυπτιακές Αρχές όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό.

Ακούστε το ηχητικό:


https://www.real.gr/wp-content/uploads/2025/08/2025-08-27-ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΣΙΝΑ.mp3

 





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Νετανιάχου: Με το προσωπείο ενός «Μεσσία» προτάσσει «νίκη» αντί για εκεχειρία στη Γάζα

Next Post

Γαλλία: Τα τέσσερα σενάρια για την επόμενη μέρα από την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Μπαϊρού

Next Post

Γαλλία: Τα τέσσερα σενάρια για την επόμενη μέρα από την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Μπαϊρού

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.