• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026, 1:50
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Δεν θα εμπλέξουμε χώρα του ΝΑΤΟ στον πόλεμο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
3 Ιουνίου 2023
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι δήλωσε σήμερα ότι γνωρίζει πως θα είναι «αδύνατο» για την χώρα του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο στην χώρα του.

Ο Ζελέσνκι πιέζει  για να γίνει η Ουκρανία μέλος της βορειοατλαντικής Συμμαχίας αλλά οι σύμμαχοι είναι διχασμένοι για το πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό. Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν για οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά την Συμμαχία στον πόλεμο με την Ρωσία.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Εσθονό πρόεδρο Άλαρ Καρίς, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η συμμετοχή στην συμμαχία εξακολουθεί να είναι η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας για το Κίεβο.

«Είμαστε όμως σώφρονες άνθρωποι και καταλαβαίνουμε ότι δεν θα εμπλέξουμε καμία χώρα του ΝΑΤΟ στον πόλεμο» δήλωσε ο Ζελέσνκι. «Και αυτός είναι ο λόγος που καταλαβαίνουμε ότι δεν θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ όσο αυτός ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Όχι επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε, αλλά επειδή είναι αδύνατον».

Πούτιν: Δεν θα τους αφήσουμε να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνάντησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ότι «κακοθελητές» προσπαθούν όλο και περισσότερο να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε βέβαιοι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Πούτιν.

Μπεν Ουάλας: «Ο δρόμος είναι ανοικτός» για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η Βρετανία υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και «αυτός ο δρόμος είναι ανοικτός» γι’ αυτούς, αν και πολιτικές πραγματικότητες μπορεί να επιβραδύνουν την διαδικασία, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Ουάλας στο περιθώριο της εκδήλωσης Shangri-La Dialogue με θέμα την ασφάλεια στην Σιγκαπούρη.

Σημείωσε ότι δεν είναι δυνατή η εισδοχή μελών κατά την διάρκεια ενός πολέμου και ότι η ενδεδειγμένη πορεία είναι η συνέχιση της υποστήριξης και του εξοπλισμού της Ουκρανίας για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ασφάλεια.

«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία είναι τώρα να την βοηθήσουμε να νικήσει την Ρωσία», δήλωσε ο Μπεν Ουάλας. «Μετά από αυτό, να διασφαλίσουμε ότι είναι έτοιμοι, ικανοί και ανθεκτικοί».

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ βρίσκεται στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Βίλνιους. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο θέλει «μία σαφή απόφαση» για την ένταξή της κατά την διάρκεια της συνόδου του Βίλνιους.

 



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Συνελήφθησαν τρεις φυγόποινοι και άλλα δύο άτομα

Next Post

25.610 οι Έλληνες του εξωτερικού και 146.000 οι ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους

Next Post

25.610 οι Έλληνες του εξωτερικού και 146.000 οι ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.