• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 23 Μαΐου 2026, 9:01
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Επίθεση στην Πρόεδρο Μπολουάρτε από δύο γυναίκες – Δείτε βίντεο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
21 Ιανουαρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Επίθεση δέχτηκε το Σάββατο η Πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε από δυο γυναίκες κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης στην πόλη Αγιακούτσο των Άνδεων, όπου τον Δεκέμβριο του 2022 σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι στις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησής της.

Η επίθεση έγινε την ώρα που η Μπολουάρτε συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου δρόμου που θα συνδέσει την Τσιάρα με την Αγιακούτσο, περίπου 570 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα Λίμα.

Η αρχηγός του κράτους είχε συνάντηση με τον νομάρχη της Αγιακούτσο, Ουιλφρέδο Οσκορίμα, όταν δυο γυναίκες κινήθηκαν εναντίον της. Η μία τράβηξε τα μαλλιά της Προέδρου.

«Σκότωσαν τον άνδρα μου, πώς να παραμείνω ψύχραιμη;» είπε η μια από τις γυναίκες, που συνελήφθη από την αστυνομία.

Κατηγόρησε προσωπικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Μπολουάρτε για τον θάνατο του συζύγου της, ο οποίος συγκαταλέγεται στα θύματα των επεισοδίων κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Αγιακούτσο την 15η Δεκεμβρίου 2022.

Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μπολουάρτε, Αλμπέρτο Οτάρολα, καταδίκασε την «εξαιρετικά σοβαρή» επίθεση, που «έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα της αρχηγού του κράτους», μέσω X (του πρώην Twitter).

Η Πρόεδρος του Περού επισκέφθηκε την Αγιακούτσο για πρώτη φορά έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της σε όλη τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όταν σκοτώθηκαν τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι, περίπου είκοσι σε επιχειρήσεις στρατιωτικών και αστυνομικών, κατά τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΕΑΔ).



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Αφγανιστάν: Συντριβή αεροσκάφους

Next Post

«Ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90%, μην το αμελείτε»

Next Post

«Ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90%, μην το αμελείτε»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.