• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026, 3:08
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ερντογάν: Η Ουκρανία «αξίζει» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
8 Ιουλίου 2023
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει να επιστρέψουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες”, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη.

Θα υποστηρίξουμε την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου με διαπραγματεύσεις, τόνισε

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει πως θα παραταθεί η συμφωνία που καθιστά δυνατές τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Αύγουστο, δήλωσε ο Ερντογάν.

Χθες, Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο που είχαν στο Μέγαρο Βαχντετίν, Ερντογάν και Ζελένσκι θα έχουν συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες τους για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που πρόκειται να εκπνεύσει στις 17 Ιουλίου και της διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, περισσότεροιαπό 32 τόνοι σιτηρών μεταφέρονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Μετά τη συνάντηση, Ερντογάν και Ζελένσκι δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι “πολύ σημαντικές”.

“Η ασφάλεια — τόσο στην περιοχή μας της Μαύρης Θάλασσας όσο και στην Ευρώπη γενικότερα. Είμαι ευγνώμων για τη στήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας. Ειρηνευτικό σχέδιο. Η προστασία των χωρών μας, των λαών μας και των συμφερόντων μας. Προσοχή στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που προετοιμάζεται”, έγραψε στο Twitter.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Η “Ανάπτυξη Τώρα” ανακοινώνει την συνεργασία με την Άννα Γκορόγια

Next Post

Ανακοίνωσε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Next Post

Ανακοίνωσε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.