• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2026, 19:00
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

«Ετοιμάζουμε στρατιωτική δράση αν αποτύχουν οι συνομιλίες με το Ιράν – Γεμίζουμε τα πλοία με τα καλύτερα όπλα»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
11 Απριλίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για ενδεχόμενη στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, σε περίπτωση που αποτύχουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Πακιστάν.

«Θα ξέρουμε σε 24 ώρες»

Μιλώντας στην εφημερίδα New York Post, ο Τραμπ εμφανίστηκε αβέβαιος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων:

«Θα το μάθουμε σε περίπου 24 ώρες. Θα ξέρουμε σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι συνομιλίες αναμένεται να διεξαχθούν μετά από μια προσωρινή εκεχειρία δύο εβδομάδων που συμφωνήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

«Γεμίζουμε τα πλοία με τα καλύτερα όπλα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι πολεμικά πλοία των ΗΠΑ εξοπλίζονται εκ νέου με προηγμένα οπλικά συστήματα:

«Έχουμε μια επανεκκίνηση σε εξέλιξη. Γεμίζουμε τα πλοία με τα καλύτερα πυρομαχικά, τα καλύτερα όπλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ — ακόμη καλύτερα από αυτά που χρησιμοποιήσαμε πριν», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα τα χρησιμοποιήσουμε — και θα τα χρησιμοποιήσουμε πολύ αποτελεσματικά».

Διαπραγματεύσεις στο Πακιστάν με υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης

Στην αμερικανική αποστολή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς, ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Από ιρανικής πλευράς αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ.

Στο επίκεντρο τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν:

  • στην παράδοση περίπου 1.000 λιβρών εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν
  • στην επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ για τη διεθνή ναυσιπλοΐα
  • στη διακοπή στήριξης του Ιράν σε περιφερειακές ένοπλες ομάδες
  • στο βαλλιστικό πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
  • και στην άρση των αμερικανικών κυρώσεων

Ο Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι η ελεύθερη διέλευση πλοίων από τα Στενά αποτελεί βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία.

«Δεν ξέρουμε αν λένε την αλήθεια»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για την αξιοπιστία της Τεχεράνης:

«Έχεις να κάνεις με ανθρώπους που δεν ξέρουμε αν λένε την αλήθεια. Μπροστά μας λένε ότι καταργούν τα πυρηνικά όπλα, και μετά δηλώνουν δημόσια ότι θέλουν εμπλουτισμό», ανέφερε.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη της Σύρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Next Post

Λαζαρίδης: «Το ΠΑΣΟΚ ουρά του Πολάκη και του Κασσελάκη»

Next Post

Λαζαρίδης: «Το ΠΑΣΟΚ ουρά του Πολάκη και του Κασσελάκη»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.