• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 9:32
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Μάλι: Νεκρός ο υπουργός Άμυνας, Σαντίο Καμάρα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
27 Απριλίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο υπουργός Άμυνας του Μάλι, στρατηγός Σαντίο Καμάρα, σκοτώθηκε εν μέσω συντονισμένων επιθέσεων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη δυτικοαφρικανική χώρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Al Jazeera.

Το Σάββατο το σπίτι του στην πόλη Κάτι δέχθηκε επίθεση.

Μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και οι αντάρτες Τουαρέγκ ανέλαβαν το Σάββατο την ευθύνη για συντονισμένες επιθέσεις σε όλο το Μάλι, σε μια από τις πιο τολμηρές επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι αντάρτες στην εκστρατεία τους εναντίον της στρατιωτικής κυβέρνησης.

Ο στρατός του Μάλι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σκότωσε «αρκετές εκατοντάδες» επιτιθέμενους και απώθησε την επίθεση, η οποία έπληξε πολλαπλές τοποθεσίες εντός ή κοντά στην πρωτεύουσα Μπαμάκο. Ανέφερε ότι μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εκκαθάρισης βρισκόταν σε εξέλιξη στο Μπαμάκο, στην κοντινή πόλη Κάτι με τους στρατώνες και σε άλλα σημεία της χώρας που παράγει χρυσό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Δεν ήταν σαφές πόσοι στρατιώτες ή πολίτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, σύμφωνα με το Reuters. Σε ανακοίνωση που διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση το Σάββατο το βράδυ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ίσα Ουσμάν Κουλιμπαλί, δήλωσε ότι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Κουλιμπαλί δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν απολύτως υπό έλεγχο σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Οι αρχές του Μπαμάκο ανακοίνωσαν απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Η Τζαμάατ Νουσράτ αλ-Ισλάμ βαλ-Μουσλιμέν (JNIM), η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία δημοσίευσε η ομάδα πληροφοριών SITE, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Κάτι, στο αεροδρόμιο του Μπαμάκο και σε περιοχές βορειότερα, συμπεριλαμβανομένων των Μόπτι, Σεβάρε και Γκάο.

Ανέφερε επίσης ότι η πόλη Κιντάλ «κατελήφθη» σε μια επιχείρηση που συντονίστηκε με το Μέτωπο Απελευθέρωσης Αζαβάντ (FLA), μια ανταρτική ομάδα που κυριαρχείται από Τουαρέγκ. Ο εκπρόσωπος του FLA, Μοχάμεντ Ελμαουλούντ Ραμαντάν, δήλωσε νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι δυνάμεις του είχαν πάρει τον έλεγχο θέσεων στο Γκάο και ενός από τα δύο στρατιωτικά στρατόπεδα στο Κιντάλ.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης – Τραυματίας 28χρονος

Next Post

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορεί η αμυντική συνεργασία να γίνεται πεδίο εξοπλιστικών ανταλλαγμάτων ή πολιτικών παζαριών

Next Post

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορεί η αμυντική συνεργασία να γίνεται πεδίο εξοπλιστικών ανταλλαγμάτων ή πολιτικών παζαριών

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.