• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2025, 14:23
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Επίσκεψη στις πληγείσες Καλιφόρνια και Βόρεια Καρολίνα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
25 Ιανουαρίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε την Παρασκευή (24/1) πληγείσες περιοχές στην Καλιφόρνια και στη Βόρεια Καρολίνα, αξιοποιώντας το πρώτο του ταξίδι στο εσωτερικό αφότου ορκίστηκε για δεύτερη φορά πρόεδρος των ΗΠΑ για να μετατρέψει την ομοσπονδιακή βοήθεια για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε «πολιτική πραμάτεια».

Πρώτα στη Βόρεια Καρολίνα

Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος επέλεξε να ταξιδέψει πρώτα στη Βόρεια Καρολίνα, πολιτεία όπου κυβερνά η παράταξή του, πληγείσα από κυκλώνα τον Οκτώβριο, προτού πάει κατόπιν στην Καλιφόρνια, πολιτεία όπου κυβερνούν οι Δημοκρατικοί, καθώς το Λος Άντζελες ακόμη μετράει τους νεκρούς του στα συντρίμμια των καταστροφικών πυρκαγιών των τελευταίων δυο εβδομάδων.

Στη Βόρεια Καρολίνα, ο κ. Τραμπ διεμήνυσε ότι θα «αναμορφώσει εκ βάθρων», αν δεν «καταργήσει ίσως» τη FEMA, την ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Άφησε επίσης να εννοηθεί πως δεν θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του Λος Άντζελες αν η Καλιφόρνια δεν συνεργαστεί — αν δεν υπακούσει στην κυβέρνησή του, στην ουσία.

«Θέλω δυο πράγματα στο Λος Άντζελες. Θέλω αποδείξεις για την ταυτότητα των ψηφοφόρων και να απελευθερωθεί το νερό», είπε ο Aμερικανός Πρόεδρος.

Δείτε σχετικό βίντεο

Thank you, President Trump for coming to Los Angeles to help us rebuild.

We are grateful for your partnership. pic.twitter.com/mAChLJkeFX

— Mayor Karen Bass (@MayorOfLA) January 25, 2025

Ο 78χρονος ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι η Καλιφόρνια επιτρέπει σε παράτυπους μετανάστες να ψηφίζουν, χωρίς να σκοτιστεί ποτέ να παρουσιάσει απόδειξη για αυτό. Επαναλαμβάνει επίσης επί εβδομάδες ψέμα που έχουν αντικρούσει πολλοί ειδικοί, κατά το οποίο η πολιτεία κακοδιαχειρίζεται τους υδάτινους πόρους της και δεν ανοίγει τους κρουνούς για να σωθεί το Λος Άντζελες από τις φλόγες.

Μολαταύτα, φθάνοντας στην Καλιφόρνια ο κ. Τραμπ εμφανίστηκε, όλο χαμόγελα, μαζί με ένα από τα μαύρα πρόβατά του, τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, που μεταξύ άλλων κοσμητικών έχει χαρακτηρίσει «ηλίθιο».

«Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα», διαβεβαίωσε.

«Ο τρόπος να το κάνουμε είναι να συνεργαστούμε με τον κυβερνήτη της πολιτείας», συνέχισε. Οι Καλιφορνέζοι «θα χρειαστούν πολλή ομοσπονδιακή βοήθεια. Εκτός αν δεν τη χρειάζεστε;»

«Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας», αναγνώρισε ο κ. Νιούσομ, δηλώνοντας διατεθειμένος για «συνεργασία ώστε να εγγυηθούμε ταχεία αποκατάσταση».

Δείτε σχετική ανάρτηση

As President Trump shakes hands with brave firefighters from the Los Angeles Fire Department, one of them says “Thank you for saving America, Mr. President” ❤️🇺🇸 pic.twitter.com/dvyhijpWAR

— Karoline Leavitt (@PressSec) January 25, 2025

Ο κ. Τραμπ κατόπιν επιθεώρησε τις ζημιές των πυρκαγιών, που άφησαν πίσω κάπου τριάντα νεκρούς σε προάστια του Λος Άντζελες, με βάση τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό. Ακόμη, συναντήθηκε με πληγέντες.

Παράδειγμα προς… αποφυγή

Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έχει μετατρέψει εδώ και χρόνια την Καλιφόρνια σε παράδειγμα προς αποφυγή για τις ΗΠΑ, καταγγέλλοντας τις κοινωνικές πολιτικές της, που βρίσκει υπερβολικά αριστερές για τα γούστα του, και τη δέσμευσή της στην ενεργειακή μετάβαση.

Η Καλιφόρνια είναι εξάλλου πολιτεία-καταφύγιο, που αρνείται να εκτελέσει τις εντολές της κυβέρνησής του για τη μαζική απέλαση μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Ταυτόχρονα με την περιοδεία του, η κυβέρνηση του κ. Τραμπ συνέχισε την αντιμεταναστευτική επίθεση που υποσχόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

 

 





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τεράστια νίκη για τον Φιλαθλητικό επί του Απολλώνιου με 3-1

Next Post

Τουρκία: Δύο νεκροί από την κατάρρευση του τετραώροφου κτιρίου στο Ικόνιο

Next Post

Τουρκία: Δύο νεκροί από την κατάρρευση του τετραώροφου κτιρίου στο Ικόνιο

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.