• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 12:23
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Πέθανε ο δήμιος που έγινε συγγραφέας και σταρ στο TikTok

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
26 Ιουνίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο πιο διάσημος δήμιος στο Μπανγκλαντές, ο οποίος έγινε συγγραφέας και σταρ του TikTok τους τελευταίους μήνες της ζωής του.

Ο Σαχτζαχάν Μπουία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 42 ετών για τον φόνο ενός φορτηγατζή το 1979 στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς. Προτού ακόμη καταδικαστεί, ενώ ήταν ακόμη προφυλακιστέος, παρατήρησε ότι οι κρατούμενοι που αναλάμβαναν να οδηγήσουν στην κρεμάλα θανατοποινίτες απολάμβαναν «βασιλική» μεταχείριση στη φυλακή.

Έτσι προσφέρθηκε εθελοντικά να γίνει δήμιος. Κάθε φορά που οδηγούσε στην κρεμάλα έναν θανατοποινίτη, του ετοίμαζαν ένα πλούσιο γεύμα (συνήθως πιλάφι με κοτόπουλο και βοδινό), ενώ του αφαιρούσαν λίγους μήνες από την ποινή που του είχε επιβληθεί.

Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε απαγχονίσει 60 θανατοποινίτες, εκ των οποίων έλεγε πως τουλάχιστον τρεις ήταν αθώοι. Από την πλευρά τους, οι σωφρονιστικές αρχές του Μπανγκλαντές κατέγραψαν 26 εκτελέσεις στο ιστορικό του, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών που ήταν υπεύθυνοι για το πραξικόπημα του 1975 που στοίχισε τη ζωή του Μούτζιμπουρ Ραχμάν, ηγέτη της ανεξαρτησίας του Μπανγκλαντές και πατέρα της σημερινής πρωθυπουργού Χασίνα.

Ο Σαχτζαχάν Μπουία αποφυλακίστηκε πέρυσι και κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του, η οποία έγινε ανάρπαστη στο Μπανγκλαντές. Σε αυτήν περιέγραφε με λεπτομέρειες τις τελευταίες στιγμές ορισμένων από τους διασημότερους θανατοποινίτες στη χώρα, χωρίς να παίρνει θέση υπέρ ή κατά της θανατικής ποινής. Πρόλαβε επίσης να παντρευτεί μια γυναίκα 50 χρόνια νεότερή του, ενώ προκάλεσε αίσθηση με τα βίντεο που ανέβαζε στο TikTok.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το πρωί της Δευτέρας ο Μπουία ένιωσε οξύ πόνο στο στήθος ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, σε προάστιο της πρωτεύουσας Ντάκα, και πέθανε πριν από τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Στα τέλη του 2023, περισσότεροι από 2.400 θανατοποινίτες περίμεναν την εκτέλεσή τους στο Μπανγκλαντές και πέντε απαγχονίστηκαν, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, τα δικαστήρια της χώρας καταδίκασαν 248 ανθρώπους στην εσχάτη των ποινών – ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός θανατικών ποινών παγκοσμίως.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ασάνζ: Αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση του

Next Post

Ανδρέας Παπανδρέου: 28 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ

Next Post

Ανδρέας Παπανδρέου: 28 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.