• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026, 2:29
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Παρά την πρόοδο απομένουν σημαντικές διαφορές με ΗΠΑ – «Υποχώρηση» αμερικανικού ναρκαλιευτικού στο Ορμούζ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
20 Απριλίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν, Μοχάμεντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, δήλωσε ότι οι επαφές με τις ΗΠΑ παρουσιάζουν πρόοδο σε ορισμένα ζητήματα, αλλά διατηρούν «σημαντικές διαφορές» σε άλλα. Η Τεχεράνη κρατά επιφυλακτική στάση και αξιολογεί την πορεία των διαπραγματεύσεων με προσοχή.

Ο ίδιος αξιωματούχος άσκησε κριτική στην αμερικανική πολιτική και αναφέρθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας: «Ο Τραμπ δεν πέτυχε τον στόχο του να αλλάξει το καθεστώς και να καταστρέψει τις επιθετικές και πυραυλικές μας δυνατότητες, γιατί το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα. Ο εχθρός δεν έχει επιτύχει τους στόχους του μέσω της έκδοσης προειδοποιήσεων και του καθορισμού προθεσμιών και, ως εκ τούτου, έχει αρχίσει να στέλνει μηνύματα μέσω μεσαζόντων».

Mohammad Qalibaf, head of the Iranian negotiating delegation:
“I told the American delegation in Islamabad that if the minesweeper advanced, we would target it. They requested a 15-minute grace period to order its return, and they did so.” pic.twitter.com/n7ieNlfNNM

— GBX (@GBX_Press) April 18, 2026

Την ίδια ώρα, η ένταση αυξάνεται στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ, καθώς η Τεχεράνη θεωρεί ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ για την εκκαθάριση ναρκών συνιστούν «παραβίαση της εκεχειρίας». Ο Γκαλιμπάφ προειδοποίησε ότι η κατάσταση πλησιάζει σε επικίνδυνη κλιμάκωση, ενισχύοντας το ήδη τεταμένο κλίμα.

Ο Ιρανός αξιωματούχος περιέγραψε και ένα πρόσφατο περιστατικό που έφερε τις δύο πλευρές κοντά σε άμεση σύγκρουση. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στο Ισλαμαμπάντ, είπα στην αμερικανική αντιπροσωπεία ότι αν το ναρκαλιευτικό τους απομακρυνθεί έστω και λίγο από τη θέση του, σίγουρα θα το πυροβολήσουμε. Ζήτησαν 15 λεπτά για να δώσουν την εντολή να γυρίσουν πίσω, και το έκαναν».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Σ. Φάμελλος: «Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει να υπάρχει το ταχύτερο δυνατό αλλαγή της κυβέρνησης»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.