• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 9 Μαΐου 2026, 14:14
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Τουρκία: Συνελήφθη και κρατείται Σουηδός δημοσιογράφος

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
28 Μαρτίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο Σουηδός δημοσιογράφος Γιοακίμ Μεντίν συνελήφθη σήμερα κατά την άφιξή του στην Τουρκία, όπου επρόκειτο να καλύψει τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη χώρα, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας και τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας του, Dagens ETC.

«Λαμβάνουμε πάντα πολύ σοβαρά υπόψη την κράτηση δημοσιογράφων. Πληροφορηθήκαμε ότι ένας Σουηδός δημοσιογράφος συνελήφθη λόγω της εισόδου του στην Τουρκία», έγραψε η υπουργός Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ στο Χ.

«Με πηγαίνουν για ανάκριση», έγραψε ο δημοσιογράφος σε ένα μήνυμα που αναπαρήγαγε ο αρχισυντάκτης της Dagens ETC, Αντρέας Γκούσταφσον, στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Ο Γκούσταφσον διευκρίνισε πως δεν έχει νέα από τον δημοσιογράφο του εδώ και 24 ώρες. «Αποφασίσαμε να το δημοσιοποιήσουμε αυτό. Διότι ο Γιοακίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Διότι η ελευθερία του Τύπου δέχεται επίθεση», έγραψε.

Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πρωτόγνωρο εδώ και 12 χρόνια κύμα διαδηλώσεων, τις οποίες πυροδότησε η σύλληψη τη 19η Μαρτίου του αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας και έκαναν γνωστό πως συνέλαβαν σχεδόν 2.000 ανθρώπους από την αρχή του κινήματος διαμαρτυρίας.

Δημοσιογράφοι συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που κάλυπταν τις διαδηλώσεις, μεταξύ αυτών ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Γιασίν Ακγκιούλ τη Δευτέρα.

Η τουρκική δικαιοσύνη διέταξε την αποφυλάκισή του, όπως και άλλων επτά δημοσιογράφων που συνελήφθησαν την ίδια ημέρα στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, σύμφωνα με την τουρκική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων MLSA.

Χθες, οι τουρκικές αρχές απέλασαν επίσης τον δημοσιογράφο του BBC, τον Μάρκ Λόουεν, που είχε πάει επίσης να καλύψει τις κινητοποιήσεις στη χώρα.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ας μας πει ο κ. Ανδρουλάκης ποιος τον τραβάει κάθε μέρα από το δεξί πέτο και ας μην ψάχνει δικαιολογίες για την εσωστρέφεια στο κόμμα του

Next Post

Η Κομισιόν θα επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη, την κυβερνοασφάλεια και τις ψηφιακές δεξιότητες

Next Post

Η Κομισιόν θα επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη, την κυβερνοασφάλεια και τις ψηφιακές δεξιότητες

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.