• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2026, 23:34
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Τραμπ: Το διάσημο κουμπί για το αναψυκτικό διαίτης επέστρεψε στο Οβάλ Γραφείο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
21 Ιανουαρίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο και μαζί του, εκτός της προεδρίας, επανήλθε και το πιο χαρακτηριστικό «τεχνολογικό» του αξεσουάρ: το κουμπί που μετατρέπει το Οβάλ Γραφείο σε… υπηρεσία ταχείας παράδοσης αναψυκτικού διαίτης τύπου cola.

Το διάσημο κουμπί, το οποίο δεν πυροδοτεί πυρηνικά όπως το αντίστοιχο του Κιμ Γιονγκ Ουν, τοποθετημένο μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, εντοπίστηκε ξανά στο γραφείο του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο μετά την τελετή ορκωμοσίας του τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Το κουμπί είχε αφαιρεθεί το 2021 από τον προκάτοχό του, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο Τραμπ έδειξε το κουμπί σε δημοσιογράφους του Associated Press και των Financial Times το 2017.

«Με το πάτημα του κουμπιού που είχε τοποθετηθεί στο Γραφείο της Αποφασιστικότητας (Resolute Desk), το οποίο οι Πρόεδροι χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες, ένας μπάτλερ του Λευκού Οίκου έφτασε σύντομα με μια κόκα κόλα για τον πρόεδρο», ανέφερε τότε το AP.

Φωτογραφία: Reuters

«Όλοι αγχώνονται λίγο όταν πατάω αυτό το κουμπί».

Ο ίδιος ο Τραμπ είχε δηλώσει το 2017 σε ρεπόρτερ των Financial Times: «Όλοι αγχώνονται λίγο όταν πατάω αυτό το κουμπί».

Σύμφωνα με την παράδοση, το Οβάλ Γραφείο επαναδιακοσμείται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε νέου Προέδρου κατά τη διάρκεια της ημέρας της ορκωμοσίας. Χαλιά, κουρτίνες, πίνακες ζωγραφικής και αγάλματα αντικαθίστανται συχνά με άλλα από τις συλλογές του Λευκού Οίκου και των κυβερνητικών γραφείων για να ταιριάζουν με το γούστο του νέου ενοίκου.

Η νέα διακόσμηση του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο περιλαμβάνει πορτρέτα του Βενιαμίν Φραγκλίνου και του Τζορτζ Ουάσινγκτον, με τον πίνακα του πρώτου προέδρου να κρέμεται πάνω από το τζάκι, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Επιπλέον, στον χώρο φιλοξενούνται πορτρέτα του Αλεξάντερ Χάμιλτον, του πρώτου υπουργού Οικονομικών και ιδρυτή της εφημερίδας The Post, καθώς και του πρώην προέδρου Τόμας Τζέφερσον.

Ο 78χρονος Τραμπ επανέφερε επίσης την προτομή του Ουίνστον Τσόρτσιλ, την οποία είχε τοποθετήσει δίπλα στο τζάκι κατά την πρώτη του θητεία, ενώ διατήρησε και την προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, που είχαν τόσο ο ίδιος όσο και ο Μπάιντεν στο γραφείο.

Οι χρυσές κουρτίνες που είχε επιλέξει κατά την πρώτη του θητεία παρέμειναν στη θέση τους, καθώς χρησιμοποιήθηκαν και από τον Μπάιντεν.

Φωτογραφία: AP

Το γλυπτό του καλλιτέχνη Φρεντερίκ Ρέμινγκτον με τίτλο «The Bronco Buster» επιστρέφει επίσης στο δωμάτιο, τοποθετημένο κάτω από το πορτρέτο του Άντριου Τζάκσον. Επιπλέον, νέα ασημένια διακοσμητικά σε σχήμα αετού εντοπίστηκαν πάνω στο τζάκι.

Το μπλε χαλί του Μπάιντεν αντικαταστάθηκε με το ουδέτερου χρώματος χαλί που είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί από τον Τραμπ. Μια ακόμη αλλαγή αφορά τα αντικείμενα πάνω στο τραπεζάκι του καφέ στο Οβάλ Γραφείο.

Ενώ ο Μπάιντεν διατηρούσε μπισκότα σοκολάτας, τη Δευτέρα, στο τραπεζάκι βρισκόταν ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα χρυσό τετράγωνο βαρύ αντικείμενο, που τοποθετείται πάνω σε χαρτιά για να τα συγκρατεί, με την επιγραφή «Trump».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Κυριάκος Πιερρακάκης και Φρέντη Μπελέρη στην πίτα της ΔΕΕΠ Πρέβεζας

Next Post

Η ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Next Post

Η ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.