• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2026, 13:09
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Ανεκτίμητη η συμβολή σας στην εθνική διαδρομή προς την πρόοδο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
30 Δεκεμβρίου 2023
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Οι σχέσεις της ελληνικής πολιτείας με τους απόδημους «είναι και θα είναι προτεραιότητα» της κυβέρνησης, αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του προς τους Έλληνες του εξωτερικού.

Σε δήλωσή του στον «Εθνικό Κήρυκα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει την συνεισφορά των αποδήμων, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας και αναφέρεται στην Επιστολική Ψήφο, με την οποία δόθηκε «φωνή για όσα συμβαίνουν στον τόπο χωρίς έξοδα και ταλαιπωρία», όπως γράφει.

Αναλυτικά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους, απευθύνομαι με ξεχωριστή συγκίνηση σε όλους εσάς. Τους Έλληνες, που αν και ζείτε και δημιουργείτε έξω από τα σύνορα της χώρας, αποτελείτε αναπόσπαστο κομμάτι της. Πρεσβευτές της μητέρας πατρίδας στα κράτη όπου προκόβετε. Γέφυρες επικοινωνίας με τους λαούς τους. Και ζωντανά κύτταρα του Ελληνισμού, που τιμάτε τις ρίζες του προβάλλοντας παντού τις αξίες του.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι σχέσεις με τους Απόδημους ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα της Πολιτείας. Με πιο πρόσφατη πρωτοβουλία, την άρση όλων των εμποδίων στη συμμετοχή των εκτός Ελλάδας ψηφοφόρων στις εκλογές. Και, κυρίως, την καθιέρωση της Επιστολικής Ψήφου, ήδη από τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ώστε όλοι να έχουν φωνή για όσα συμβαίνουν στον τόπο χωρίς έξοδα και ταλαιπωρία.

Παράλληλα, εξελίσσεται η Εθνική Στρατηγική για τον Απόδημο Ελληνισμό με αιχμές την ελληνική γλώσσα, την πολιτιστική μας κληρονομιά και την εκπαίδευση. Ενώ με τη διαρκή ψηφιοποίηση των προξενικών διαδικασιών απλοποιείται και επιταχύνεται όλο και περισσότερο η δική σας εξυπηρέτηση. Άλλωστε, στη διαδικτυακή πύλη gov.gr λειτουργεί, πλέον, ειδική υπηρεσία για αιτήματα αποκλειστικά των Αποδήμων.

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις επιλογές της κυβέρνησης, τις οποίες γνωρίζει καλά ότι οφείλει στη Διασπορά μας. Γι’ αυτό και θα παραμείνουμε σταθεροί αρωγοί της, τιμώντας τιμώντας την ανεκτίμητη συμβολή της στην εθνική διαδρομή προς την πρόοδο.

Με αυτές τις σκέψεις, λοιπόν, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για την καινούργια χρονιά. Το 2024 να είναι γεμάτο υγεία και χαμόγελα για όλες και όλους.»



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Έκρηξη φιάλης υγραερίου σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο 45χρονος

Next Post

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Βοσνία

Next Post

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Βοσνία

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.