• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2026, 15:24
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Η αυτοψία στις καμένες εκτάσεις και το «ευχαριστώ» σε πυροσβέστες και εθελοντές

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
8 Απριλίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Κοντά στους πυροσβέστες, που έδωσαν μία από τις πρώτες μάχες με τις φλόγες στην Ιεράπετρα, βρέθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έκανε αυτοψία στις καμένες εκτάσεις της περιοχής.

Ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για την χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά, ενώ ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια «κάτω από αντίξοες συνθηκες».

Σε ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνει ότι ήθελε να βρεθεί κοντά τους «να τους σφίξω το χέρι, να τους συγχαρώ ως πολίτης πάνω απ’ όλα για τα ξενύχτια και την υπερπροσπάθειά τους».

«Ο άνεμος βοήθησε στο Λασίθι. Δε βοηθάει πάντα – το έχουμε ζήσει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η αποτελεσματική πολιτική προστασία που ζητάμε αποτελεί πλέον εθνική ανάγκη, όταν οι πυρκαγιές ξεκινούν πια από τον Απρίλιο, ύστερα από έναν άνυδρο χειμώνα λόγω της κλιματικής κρίσης», αναφέρει.

Τονίζει, επίσης, ότι η μόνη απάντηση είναι: σχέδιο, πόροι, συντονισμός, υποδομές.

 

Επισκέφτηκε και το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στη Νεάπολη

Για κοροϊδία σε ότι αφορά τόσο την πορεία των εργασιών στο ΒΟΑΚ, όσο και στη μέριμνα για τις απαλλοτριώσεις των πολιτών, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, συνεχίζοντας την επίσκεψη του στην Κρήτη, βρέθηκε νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, στο εργοτάξιο του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης στη Νεάπολη Λασιθίου.

Στο σημείο περίμεναν τον κ. Κασσελάκη οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που τον ενημέρωσαν για τις πενιχρές, όπως είπαν, αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις του ΒΟΑΚ.

«Κανείς δεν θέλει να είναι απέναντι στην ανάπτυξη του νησιού και της χώρας, ωστόσο, είναι άλλο αυτό και άλλο είναι να κοροϊδεύεις οικογένειες που δε φταίνε και να τις ευτελίζεις με ένα νόμο, μέσω του οποίου δεν παρέχεται ούτε καν η πραγματική αξία της περιουσίας τους» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, ενώ πρόσθεσε με επίκεντρο το μεγάλο έργο για την Κρήτη ότι «παρατηρούνται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του» και επιπλέον «διπλή κοστολόγηση και διόδια».

Πιο συγκεκριμένα για τα διόδια στο ΒΟΑΚ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε: «Όταν έχεις μια πολιτική για νησιωτικότητα πάει να πει ότι δεν βάζεις διόδια» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι η Κρήτη ως περιφέρεια, με τη δυναμική της, έχει διαμορφώσει ένα «καλό σημείο εκκίνησης».

«Αντί αυτό να το αξιοποιήσουμε για να αποκεντρώσουμε από την Αθήνα και να μπορέσουμε και εδώ στην Κρήτη να χτίσουμε πανεπιστήμια διεθνούς κύρους και η νεολαία να έρχεται εδώ, να γίνουν υποδομές, να δούμε το αγροτικό προϊόν και όχι μόνο το τουριστικό, να δούμε τις ενεργειακές κοινότητες και να γίνει σωστή βιώσιμη ανάπτυξη, πάμε σε ανεμογεννήτριες για τους λίγους που καταστρέφουν τη φύση τον κρητικών, σε έργα τα οποία δεν γίνονται και των οποίων ο προϋπολογισμός διαπλασιάζεται, σε διόδια τα οποία δεν έπρεπε να υπάρχουν, σε σιδηρόδρομο που δεν υπάρχει καν περίπτωση να είναι στα σχέδια τους ειδικά επειδή θα μείωνε τα διόδια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συμπληρώνοντας ότι «είναι απλά μία κοροϊδία και το μόνο το οποίο σας υπόσχομαι, είναι πως ό,τι συμφέροντα στηρίζονται σε αυτή την κοροϊδία, δεν είναι με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να επηρεάσουν την πολιτική μας. Η πολιτική μας είναι δίκαιη για όλους τους Κρητικούς», υπογράμμισε.

Όπως επισήμανε, ο Νομός Λασιθίου έχει «σημαντική γεωπολιτική θέση» και για την άμυνα της χώρας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που του εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής για το ΒΟΑΚ και για το ότι αυτός σταματάει στον Άγιο Νικόλαο.

Σε ότι αφορά την υγεία στο Νομό Λασιθίου και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «είναι απαράδεκτο, αλλά είναι μία στρατηγική της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια υγεία» αναφερόμενος και στα απογευματινά χειρουργεία.

«Αντί να μπορέσουμε να κρατάμε τους γιατρούς μας στην Ελλάδα, τους εκπαιδεύουμε και φεύγουνε» είπε ο κ. Κασσελάκης ενώ μίλησε για την υποστελέχωση και το 40% των δαπανών για την υγεία» που πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε: Είναι καιρός οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να καταλάβουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση».



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Περισσότεροι από 90 νεκροί σε ναυάγιο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

Next Post

Χιλιάδες Ισραηλινοί στους δρόμους της Ιερουσαλήμ ζητούν την απελευθέρωση των ομήρων

Next Post

Χιλιάδες Ισραηλινοί στους δρόμους της Ιερουσαλήμ ζητούν την απελευθέρωση των ομήρων

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.