• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2026, 1:58
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Θέλω να αξιοποιήσουμε την ισραηλινή τεχνογνωσία στην Ελλάδα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
8 Αυγούστου 2023
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Σημαντική διαφοροποίηση – προς το βέλτιστο – από τον Νίκο Δένδια για την εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, κατά την επίσημη συνάντησή του με τον Ιώβ Γκάλαντ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε μια θερμή τελετή υποδοχής στο Τελ Αβίβ, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον ομόλογό του Ιώβ Γκάλαντ, με τους δύο υπουργούς άμυνας να συμφωνούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της ισραηλινής τεχνογνωσίας για την δημιουργία νέων προοπτικών στις ένοπλες δυνάμεις.

«Θα ήθελα να υπάρξει πολύ στενή συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, και να γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί παρόμοιο οικοσύστημα, όμοιο με το δικό σας, μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων, των Υπουργείων, και των σχετικών εταιρειών, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους αμυντικούς μας στόχους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας δίνοντας στίγμα των προθέσεων του, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ιώβ Γκάλαντ να επισημαίνει: «Πρέπει να συνεχίσουμε στην οικοδόμηση των δυνατοτήτων μας και την ενδυνάμωση της αμυντικής μας συνεργασίας ενώ προσεγγίζουμε επιπλέον εταίρους στην περιοχή. Για εμάς η Ελλάδα δεν απλά ένας φίλος αλλά και η γέφυρα για τους περιφερειακούς εταίρους».

Θα ήθελα να υπάρξει πολύ στενή συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, και να γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί παρόμοιο οικοσύστημα, όμοιο με το δικό σας, μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων, των Υπουργείων, και των σχετικών εταιρειών, που θα μπορούσε να… pic.twitter.com/iDg7lzBxAs

— Nikos Dendias (@NikosDendias) August 7, 2023

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής συνεργασίας καθώς και οι προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Φίλε Νίκο (…)Η επίσκεψή σου αντανακλά τους μακροχρόνιους και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας» ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, με τον Νίκο Δένδια να απαντά: «Αγαπητέ μου Ιώβ, επίτρεψέ μου να πω πως είμαι βέβαιος ότι η αμυντική μας συνεργασία θα γίνει ισχυρότερη, καθώς και ότι θα δημιουργήσουμε κάτι περισσότερο από αυτό που έχει ήδη επιτευχθεί, και αυτό είναι σημαντικό. Θα ήθελα επίσης να σε ευχαριστήσω προσωπικά για την πολύτιμη συνεισφορά σου και τον ηγετικό σου ρόλο κατά τη δημιουργία μιας ισχυρής αμυντικής σχέσης με την Ελλάδα».

 





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Πρόστιμο 88.500 ευρώ την ημέρα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων χρηστών

Next Post

Πλήθος κόσμου με δάκρυα στα μάτια για το «τελευταίο αντίο»

Next Post

Πλήθος κόσμου με δάκρυα στα μάτια για το «τελευταίο αντίο»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.