• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2026, 6:49
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Κικίλιας στον ΑΝΤ1: «Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έως το τέλος του έτους»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
20 Μαΐου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Νησιωτικό ισοδύναμο για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχετικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε: «Όταν παρέλαβα το υπουργείο Ναυτιλίας, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν ανακοινώσει ήδη αυξήσεις 13-15% στα εισιτήρια λόγω της ευρωπαϊκής απόφασης για αλλαγή στο μείγμα καυσίμου, σε πιο οικολογικό καύσιμο για όλη την Ευρώπη. Με την μείωση στα λιμενικά τέλη κατά 50%, δεν αυξήθηκαν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Αυτό επιβεβαιώθηκε και θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι και μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Και συνέχισε: «Η ακρίβεια είναι ένα θέμα που μόνιμα καλείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση. Να είμαστε ειλικρινείς. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τα τελευταία χρόνια να βγαίνουν οι ιδιοκτήτες των ταχυπλόων και να ανακοινώνουν εκπτώσεις και μειώσεις στα εισιτήρια μέχρι 32%. Αυτό σημαίνει ότι για όλους τους προορισμούς των νησιών μας και καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού θα έχουμε μέχρις 32% μειώσεις στα ταχύπλοα και αυτό πιστεύω θα συμπαρασύρει περαιτέρω καλύτερες τιμές και στα συμβατικά πλοία. Έπειτα από πολλά χρόνια που πράγματι αυξάνονταν οι τιμές των εισιτηρίων, θεωρώ ότι υποστηρίζουμε την μεσαία τάξη και τους πολλούς, και κάνουμε μία σημαντική κίνηση στην αγορά για αν ελαφρύνουμε την τσέπη αυτών των ανθρώπων. Για τους φοιτητές και τους πολύτεκνους είναι μείον 50% τα εισιτήρια, για του άπορους είναι δωρεάν».

«Ανακοινώνω 40 εκατομμύρια ευρώ νησιωτικό ισοδύναμο για τους νησιώτες, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Άρα αυτοί που ζουν στα νησιά θα μοιραστούν 40 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνέχεια, δήλωσε πως «πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση είναι η ασφάλεια των λιμενικών υποδομών. Όπου το κράτος δεν έχει τα χρήματα για να κάνει τα απαραίτητα έργα, αυτά θα γίνουν μέσω παραχωρήσεων σε ιδιώτες».

Ερωτηθείς για την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, τόνισε πως «η κατηγορία για κακούργημα με δόλο είναι αβάσιμη» και συμπλήρωσε ότι «η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών, για να αποκομίσει κομματικά οφέλη».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Πορτογαλία: Πύρρειος νίκη της κεντροδεξιάς στις πρόωρες εκλογές

Next Post

Μηνύματα συμπαράστασης μετά τη διάγνωση με επιθετικό καρκίνο

Next Post

Μηνύματα συμπαράστασης μετά τη διάγνωση με επιθετικό καρκίνο

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.