• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2026, 9:33
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σαμαράς για πρώτη φορά ύστερα από 6 μήνες στην ίδια εκδήλωση

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
2 Νοεμβρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Ένα σκηνικό με συμβολισμούς και πολιτική σημασία για την επόμενη ημέρα στήνεται απόψε στα ορεινά της Φιλοθέης, όπου θα μετρηθεί η γαλάζια… θερμοκρασία, ειδικά το κλίμα στις πρώτες θέσεις της αίθουσας εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Για πρώτη φορά ύστερα από 6 μήνες θα συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς που θα ακούσουν τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι στην έναρξη συνεδρίου με θέμα «Από τη μετάβαση στη δημοκρατία – Η Δημοκρατία στην εποχή μας».

Το εσωκομματικό θερμόμετρο ζεσταίνεται επικίνδυνα από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και οι τρεις τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», είχαν το τελευταίο έως σήμερα, ραντεβού στο Ζάππειο Μέγαρο χάριν συσπείρωσης της κομματικής βάσης τότε, έστω και με σιωπηλούς του δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Μετεκλογικά ο Μακεδόνας και ο Μεσσήνιος πολιτικός ευθυγραμμίζονται σε απουσίες, παρουσίες και παρεμβάσεις- από τις πύρινες τοποθετήσεις τους στο Πολεμικό Μουσείο έως και την άρνηση της προσωπικής πρόσκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πάρτι στην οδό Ρηγίλλης.

Το εσωκομματικό τοπίο κάνουν ακόμη πιο σύνθετο οι πιέσεις προς την κυβέρνηση και διαφοροποιήσεις που εκδηλώνονται από βουλευτές του ίδιου εσωκομματικού κλίματος, αναγκάζοντας το Μαξίμου σε πολλαπλές κινήσεις εκτόνωσης. Σε «ενημερωτικές συζητήσεις» για παράδειγμα, όπως θέλει να λέει η κυβέρνηση.

Άσκηση ισορροπίας

Με αυτά τα δεδομένα, το ραντεβού για τρεις στην Φιλοθέη αποκτά ιδιαίτερο βάρος σαν απαιτητική άσκηση ισορροπιών.

«Δεν θα είναι καθόλου δύσκολη η συνάντηση»» υποστήριξε ερωτώμενος ο Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας στον ΣΚΑΙ ότι «υπάρχουν κι άλλες απόψεις, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να ακούγονται, αλλά τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει αυτή η συζήτηση».

Βάσει προγράμματος, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», ούτε ο νυν πρωθυπουργός, ούτε οι πρώην θα απευθύνουν ομιλίες, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί νωρίτερα στο Ζάππειο για την εκδήλωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Βουλής «Ενδυναμώνοντας τη δημοκρατία- 50 χρόνια από την ελληνική επανεπικύρωση της ΕΣΔΑ και 75 χρόνια από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης». Εκεί δεν αναμένονται ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

Τα γραφεία των πρώην αναμένεται επίσης να απαντήσουν έως αύριο για τυχόν παρουσία τους στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ το Σάββατο στο Ωδείο Αθηνών, όπου θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κώστας Καραμανλής προγραμματίζει τρεις ομιλίες προσεχώς (την ερχόμενη Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη, στις 24 Νοεμβρίου στην Πάτρα, στις 8 Δεκεμβρίου στην Παλαιά Βουλή) ενώ μικρή πιθανότητα για ένα τετ-α-τετ Μητσοτάκη –Σαμαρά υπάρχει για αύριο στα εγκαίνια του «Σπιτιού του Ελύτη» στην Πλάκα».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» και «ρεαλιστής» για τη συνέχεια στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού

Next Post

Ρώμη: Έκλεισαν την Φοντάνα ντι Τρέβι για συντήρηση και δίπλα της έβαλαν… πισίνα – Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους

Next Post

Ρώμη: Έκλεισαν την Φοντάνα ντι Τρέβι για συντήρηση και δίπλα της έβαλαν... πισίνα - Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.