• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026, 11:05
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

«Μπορώ να παίξω ενωτικό ρόλο σε ένα κόμμα αλληλοσπαρασσόμενο – Ζητώ και επιδιώκω το debate»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
4 Οκτωβρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Τις τρέχουσες και ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Νικόλας Φαραντούρης, ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Ως προς το τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση, να διεκδικήσει δηλαδή την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συζητώντας με τον Θάνο Σιαφάκα στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, είπε χαρακτηριστικά «Μέτρησαν πολλά. Δεν ήταν μόνο ένα και μετά από ώριμη σκέψη κατέθεσα, για την ακρίβεια ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου. Σε συναδέλφους σας το προηγούμενο διάστημα που με ρωτούσαν εάν θα ανταποκριθώ στην παρότρυνση φίλων μου και συναδέλφων μου και συνοδοιπόρων μου και στελεχών του κόμματος, είχα απαντήσει ότι θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά πριν προχωρήσω σε ένα τέτοιο βήμα, με αίσθημα ευθύνης, με εγκράτεια και με συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων και για το χώρο μας, αλλά και για μια διαδικασία που θέλω να έχει στοιχεία σοβαρότητας και πολιτικότητα. Και αν θέλετε νομίζω από εκεί ας ξεκινήσουμε. Η διάθεσή μου να δώσω ένα παρόν σε μια διαδικασία που νομίζω αξίζει να έχει και σοβαρότητα και πολιτικότητα και για ένα κόμμα το οποίο αξίζει να πρωταγωνιστήσει καλά ξανά και για τα καλά στο δημόσιο βίο του τόπου. Αυτή είναι η δική μου, αν θέλετε η ανταπόκριση. Και γι’ αυτό ανακοίνωσα και την υποψηφιότητά μου».

«Μπορώ να παίξω ένα ρόλο ενωτικό μέσα σε ένα κόμμα αλληλοσπαρασσόμενο – Ένα ρόλο κεντρομόλο σε ένα κόμμα που έχουν πρυτανεύσει το τελευταίο διάστημα φυγόκεντρες τάσεις»

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε «Αυτό που λέγω και το καταλαβαίνετε και εσείς είναι ότι εμείς όσοι ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα, και εγώ και εμείς αλλά και τα κόμματά μας, δεν υπάρχουν για χάρη εαυτών. Για εμάς υπάρχουν χάριν της κοινωνίας. Αν έχει κάποια χρησιμότητα ένα κόμμα, είναι για να μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο καταλυτικό στην επίλυση προβλημάτων, στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και ούτω καθεξής. Το ίδιο και τα πρόσωπα. Δεν είμαστε για να αλλάζουμε καρέκλες, ούτε για να απολαμβάνουμε θώκους. Τουλάχιστον σε ότι αφορά εμένα αλλά και τους περισσότερους από όσους βρισκόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν αυτή η προοπτική μας όταν βγήκαμε μπροστά. Δόξα τω Θεώ, 25 χρόνια ένσημα κολλάω από τη δουλειά μου. Αυτό το οποίο λοιπόν πιστεύω προσερχόμενος σε μια τέτοια κορυφαία διαδικασία είναι ότι μπορώ να παίξω κατ’ αρχήν έναν ρόλο ενωτικό μέσα σε ένα κόμμα αλληλοσπαρασσόμενο, για να μην κρύβουμε τα λόγια μας. Μπορώ να παίξω ένα ρόλο κεντρομόλο σε ένα κόμμα που έχουν πρυτανεύσει το τελευταίο διάστημα φυγόκεντρες τάσεις. Και θεωρώ ότι η διαδρομή μου τα τελευταία αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε κρίσιμες θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, τα τελευταία 25 χρόνια στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, σε θέσεις ευθύνης, στον ιδιωτικό, στο δημόσιο τομέα, στα πανεπιστήμια, στη δικηγορία, σε διεθνείς οργανισμούς, μπορεί να είναι ένας οδοδείκτης για το πώς ένας πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί τον επικεφαλής μιας παράταξης που θέλει με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και από αποτελεσματικότητα, να του επιλύει προβλήματα και να τον εκπροσωπεί με αυτοπεποίθηση και όχι με άλλου είδους συναισθήματα».

«Ζητώ και επιδιώκω το debate – Θεωρώ ότι δεν είναι τηλεμαχία αλλά μια δημόσια συζήτηση»

Σχετικά τώρα με το αν επιθυμεί ανάλογη τηλεμαχία, debate και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σαν εκείνο που έγινε με τους υποψηφίους προέδρους για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νικόλας Φαραντούρης υπογράμμισε «Ζητώ να τοποθετηθούμε σε ένα δημόσιο διάλογο όσοι και όσες θα είμαστε υποψήφιοι μέχρι τέλους. Το ζητώ και θεωρώ ότι είναι δεν είναι τηλεμαχία. Μου αρέσει ο όρος μια δημόσια συζήτηση, μπορεί να έχει και μια πολιτική αντιπαράθεση. Επαναλαμβάνω το ότι μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τον σχεδιασμό μας και το όραμά μας για το κόμμα, δεν σημαίνει ότι θα μαλώσουμε για το κόμμα. Μπορεί μέσα από αυτόν τον διάλογο μάλιστα να μπολιαστεί και ο καθένας ξεχωριστά με απόψεις και ιδέες και ο κόσμος να γίνει σοφότερος. Όχι λοιπόν, μόνο το αποδέχομαι αλλά το ζητώ ήδη από το ξεκίνημα της κούρσας και νομίζω ότι το αίτημα αυτό θα γίνει αποδεκτό και από όλους τους συνυποψήφιους».



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές αντιδράσεις για το βίντεο Κασσελάκη

Next Post

Πλακιάς μετά το «πράσινο φως» του ΥΠΠΟ για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: «Να ακουστείτε ως τον ουρανό»

Next Post

Πλακιάς μετά το «πράσινο φως» του ΥΠΠΟ για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: «Να ακουστείτε ως τον ουρανό»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.