• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026, 6:28
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια οπουδήποτε στον πλανήτη, η πατρίδα θα στέκεται πάντοτε δίπλα τους

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Μαρτίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Μια ιδιαίτερα σύνθετη και πρωτοπόρα διαδικασία που οργανώνεται από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών από περιοχές υψηλού κινδύνου, ιδιαίτερα από τη Μέση Ανατολή.

Με επιτυχία μάλιστα ολοκληρώθηκε η τελευταία επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η μοναδική πτήση που περιελάμβανε ειδικούς όρους έτσι ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν και κατοικίδια ζώα συντροφιάς.

Η δήλωση Γεραπετρίτη

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλες τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, και κατεξοχήν την Κρυπτογραφική Υπηρεσία και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, για τον επαναπατρισμό 2.000 Ελλήνων, καθώς «24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, τις τελευταίες 20 μέρες έχουν ήδη αποστείλει περισσότερα από 10.000 μηνύματα και έχουν κάνει ανάλογες κλήσεις».

«Η Ελληνική Πολιτεία έπραξε το καθήκον της. Με επιμέλεια του Υπουργείου Εξωτερικών επέστρεψαν με ασφάλεια περισσότεροι από 2.000 Έλληνες πολίτες από την εμπόλεμη ζώνη. Από μια ζώνη, η οποία περιελάμβανε περισσότερες από 7 χώρες σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, ίσως τη δυσκολότερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επιχείρηση αυτή συντελέστηκε με κάθε δυνατό μέσο. Με χερσαία μέσα από το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ, την Βηθλεέμ προς την Αίγυπτο. Με χερσαία μέσα, επίσης, από το Κουβέιτ, από το Μπαχρέιν, από το Κατάρ προς τη Σαουδική Αραβία.

Αλλά και με μισθωμένα εναέρια μέσα. Με αεροσκάφη, τα οποία έφυγαν από πολλούς προορισμούς. Από το Ομάν, από τα Εμιράτα, από το Κατάρ, από τη Σαουδική Αραβία», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών.

Αφού τονίζει, δε, πως η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά μεγάλης δυσκολίας, εστιάζει στην τελευταία ειδική πτήση στην οποία επέβαιναν και ζώα συντροφιάς: «Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η τελευταία μας επιχείρηση, η οποία περιελάμβανε ειδικούς όρους για τον επαναπατρισμό, έτσι ώστε να μπορούν στην πτήση να περιληφθούν και κατοικίδια ζώα συντροφιάς. Έτσι, με τους 100 και πλέον επιβάτες είχαμε 45 ζώα συντροφιάς, τα οποία επαναπατρίστηκαν και αυτά.

Είναι σημαντικό η Ελλάδα να είναι πρωτοπόρος στο σημείο αυτό. Η μοναδική πτήση, η οποία περιέλαβε τέτοιους ειδικούς όρους. Eίναι σημαντικό γιατί θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες του πλανήτη αυτού».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ευχαρίστησε και την Πολεμική Αεροπορία για τη συνδρομή της με 2 C-130, τις διπλωματικές αποστολές στην εμπόλεμη ζώνη, «τις πρεσβείες και τα προξενεία μας, τα οποία με τρόπο ακάματο λειτούργησαν έτσι ώστε να επιτελέσουν αυτό το εξαιρετικά δύσκολο έργο, σε μια πραγματικά πολεμική συνθήκη».

«Όπως επίσης και 7 άτομα από το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία έφυγαν από την Αθήνα για να κατευθυνθούν προς το Άμπου Ντάμπι μέσα στον πόλεμο για να ενισχύσουν την προσπάθεια της πρεσβείας μας στο Άμπου Ντάμπι» προσθέτει, καταλήγοντας:

«Θα ήθελα οι Έλληνες πολίτες οπουδήποτε στη γη και με οποιεσδήποτε συνθήκες να αισθάνονται ασφάλεια ότι η πατρίδα θα στέκεται πάντοτε δίπλα τους».

 





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

«Ανάσα» στο Ιράν: Αίγυπτος, Πακιστάν και Τουρκία έπεισαν τον Τραμπ να δώσει παράταση των πληγμάτων

Next Post

Μιχαηλίδου: Καινούργιες ευκαιρίες για 40 οικογένειες και ευάλωτα νοικοκυριά στο πρόγραμα κοινωνικής στέγασης

Next Post

Μιχαηλίδου: Καινούργιες ευκαιρίες για 40 οικογένειες και ευάλωτα νοικοκυριά στο πρόγραμα κοινωνικής στέγασης

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.