• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026, 8:06
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Οι «Βίκινγκς» και οι «Σαΐτες» των «Σκιών του Αιγαίου» απέκτησαν λιμάνι

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
21 Ιουνίου 2023
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), οι «σκιές του Αιγαίου» απέκτησαν ολοκαίνουριο  λιμένα με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρέθηκε εκεί.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στην Νέα Πέραμο Αττικής, εκεί όπου βρίσκονται οι νέες εγκαταστάσεις των «Σκιών του Αιγαίου», των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς τα έργα κατασκευής υποδομών.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αμέσως μετά το άλμα που έκανε τις προάλλες, όπως γράψαμε στο enikos.gr, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκης, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών του Στρατοπέδου, καθώς και για την πορεία της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων εξειδικευμένων κλιμακίων συντήρησης εξοπλισμού.

Όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο αφιέρωμα στο enikos.gr, στις 14 Νοεμβρίου 2022, έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «ΥΠΤΓΟΥ Α. ΚΑΛΙΝΣΚΗ», η τελετή ονοματοδοσίας των νέων υποδομών ελλιμενισμού και συντήρησης πλωτών μέσων, με την επωνυμία Στρατόπεδο «ΥΠΤΓΟΣ ε.τ. ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ», προς τιμήν του αποβιώσαντα ευπατρίδη εφοπλιστή που δώρισε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ήδη, από το 2021, λίγο μετά τη επίσημη ίδρυση της ΔΕΠ, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΕΔ επικρατούσε οργασμός έργων, με κύριο σκοπό την κάλυψη των αναγκών στρατωνισμού και υποστήριξης διοικητικής μέριμνας των υφιστάμενων Μονάδων της.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου υπόστεγου συντήρησης Ταχυπλόων Σκαφών (Τ/Σ), για τη συντήρηση και επισκευή των υφιστάμενων και των υπό παραλαβή 41 νέων (S – 1200 MUNIN) Viking. Με τους «Βίκινγκς» των «Σκιών» είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την κατάδυση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη πρόσφατη επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις, στο πλαίσιο της περιοδικής συντήρησης.

Εκεί, όμως, θα ελλιμενίζονται και οι «Σαΐτες του Αιγαίου», τα 4 MARK V των Ειδικών Δυνάμεων. Ήδη τα έργα των νέων εγκαταστάσεων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δεν είναι όμως τα μόνα. Πραγματοποιείται επέκταση του υφιστάμενου λιμένα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ελλιμενισμού επιπλέον 5 ταχύπλοων σκαφών μήκους άνω των 15 μέτρων.

Ταυτόχρονα, προχωρά η κατασκευή νέου υπόστεγου συντήρησης ελαστικών λέμβων, για τη συντήρηση και επισκευή των λέμβων των Μονάδων ΕΕ – Ε.Δ. καθώς και υπόστεγου στάθμευσης και η κατασκευή καταδυτικού κέντρου ανοικτού κυκλώματος.

Όπως είχαμε αναφέρει σε εκτενές αφιέρωμα στο enikos.gr, οι «Σκιές» θα αποκτήσουν τη δική τους Αεροπορία. Πρόκειται για την Αεροπορία Ειδικών Δυνάμεων με δικά τους ελικόπτερα ενώ προβλέπεται και η μετατροπή ενός C-130 κι ενός C-27J ειδικά για τις ανάγκες τους.

Ήδη, προχωρούν οι εργασίες κατασκευής ελικοδρομίου στο στρατόπεδο.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, με τις οποίες επικοινώνησε το enikos.gr, η συγκρότηση της ΔΕΠ με την παράλληλη αναδιοργάνωση των Ε.Δ- ΔΕΕ και την προμήθεια νέων σύγχρονων πλωτών μέσων και καταδυτικού εξοπλισμού, κατέστησαν αδήριτη την ανάγκη παροχής ταχύτερης, ποιοτικότερης, και εντατικότερης υποστήριξής τους.

Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων, οι οποίες σχεδιάσθηκαν και υλοποιήθηκαν με τον πλέον συμφέροντα για την Υπηρεσία τρόπο από πλευράς κόστους/οφέλους, εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλεται από το ΓΕΕΘΑ για την ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων της ΔΕΠ, καθώς και της παρεχόμενης υποστήριξης σε αυτές.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τουλάχιστον 41 κρατούμενες σκοτώθηκαν σε συμπλοκή σε γυναικείες φυλακές

Next Post

Ρέθυμνο: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της

Next Post

Ρέθυμνο: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.