• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2025, 5:07
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωγή – φιάσκο της κυβέρνησης προς την Novartis

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
2 Ιουλίου 2022
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


«Για αγωγή – φιάσκο που αφορά μόνο… σε γιατρούς» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την αγωγή του υπουργού Υγείας κατά της Novartis.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η απαράδεκτα ελλιπής αγωγή της κυβέρνησης εξαρχής υπονομεύει την αναγνώριση του εγκλήματος από την πλευρά της εταιρείας, εν αντιθέσει με αυτό που έγινε στις ΗΠΑ, που αφορούσε και σε ευθύνες για πράξεις διαφθοράς, μεταξύ άλλων, και πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα, ενώ κατατίθεται η συγκεκριμένη αγωγή, οι εισαγγελείς, στην έρευνα των οποίων θα βασιστεί η οποιαδήποτε διαδικασία σε βάρος της Novartis, κατηγορούνται για δήθεν σκευωρία και κατασκευή ενός σκανδάλου και προτείνεται η παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο. Το ίδιο γίνεται και για τον πρώην υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Είναι επομένως προφανές ότι με την αγωγή αυτή η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να επιστραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ με τα οποία ζημιώθηκαν τα δημόσια ταμεία, εξαιτίας κυβερνητικών χειρισμών. Αντίθετα, αυτό που κάνει είναι να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί το ίδιο το σκάνδαλο – παρά το γεγονός ότι η Novartis στις ΗΠΑ παραδέχθηκε διαφθορά στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας σημειώνει: «Η αγωγή που κατατέθηκε με τεράστια καθυστέρηση σήμερα αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου και του άρον άρον κλεισίματος αυτής της εκκρεμότητας, υπό το βάρος των αποκαλύψεων που έρχονται και της πίεσης της ελληνικής κοινής γνώμης».

 





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

“Τα έμμορφα τραγούδια μας” από την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας – Preveza Post

Next Post

Το CDC ενέκρινε τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για τα μικρά παιδιά

Next Post

Το CDC ενέκρινε τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για τα μικρά παιδιά

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.