• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 10 Μαΐου 2026, 23:54
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
27 Μαρτίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οι Έλληνες πολιτικοί τίμησαν την επέτειο της ελληνικής επανάστασης και προχώρησαν σε δηλώσεις, στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε την παρέλαση στο Μόντρεαλ, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρυντό, καλωσόρισε τον πρώτο Έλληνα πρωθυπουργό που βρέθηκε στον Καναδά μετά από πολλά χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην οποία έλαβαν μέρος άνθρωποι κάθε ηλικίας από ομογενειακούς συλλόγους από δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να εκπροσωπώ σήμερα την πατρίδα μας, εδώ στο Μόντρεαλ, σε αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή παρέλαση επ’ ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου.

Εδώ στον Καναδά πράγματι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη και εδώ στον Καναδά. Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος.

Και βέβαια τη φετινή χρονιά η παρουσία μας στην ομογένεια έχει μία ξεχωριστή αξία, διότι για πρώτη φορά κάνουμε πράξη το όραμα δεκαετιών, Ελλήνων ομογενών, να μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Οπότε και πάλι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Καναδό Πρωθυπουργό, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όσους οργάνωσαν αυτή την πραγματικά καταπληκτική παρέλαση, η οποία αποδεικνύει ότι ο Ελληνισμός εδώ στον Καναδά είναι ρωμαλέος και ζωντανός.

Σε ευχαριστώ, Justin, που μου έδωσες την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την απίθανη παρέλαση, σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο μέρος για να περάσω την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας απ’ ό,τι με εσένα και τους Ελληνοκαναδούς συμπατριώτες μου εδώ στο Μόντρεαλ».

Κασσελάκης: Παρέλαση στη Θήβα για τους ήρωες, το χώμα και τα όνειρά μας

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για την 25η Μαρτίου, αφού παρέλασε με τους υπόλοιπους νεοσύλλεκτους οπλίτες στην Θήβα.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«25/3/2024.
Για τους Ήρωές μας.
Για το Χώμα μας.
Για τα Όνειρά μας.
Παρέλαση στη Θήβα.
Με τον ουλαμό παρελάσεως του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θηβας.
Ελληνίδες, Έλληνες,
Χρόνια πολλά!».

25/3/2024.
Για τους Ήρωές μας.
Για το Χώμα μας.
Για τα Όνειρά μας.
Παρέλαση στη Θήβα.
Με τον ουλαμό παρελάσεως του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θηβας.
Ελληνίδες, Έλληνες,
Χρόνια πολλά!🇬🇷 pic.twitter.com/KghboFVVXb

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) March 25, 2024

Ανδρουλάκης: Οι αξίες των προγόνων μας, η πυξίδα για να κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή

«Η Επανάσταση του 1821 είναι το μεγαλύτερο γεγονός στη νεότερη ελληνική ιστορία μας. Οι αγώνες του ελληνικού λαού, η στιγμή της απελευθέρωσης, η στιγμή της νίκης είναι η μεγάλη υπογραφή στην εθνική μας ταυτότητα για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι. Στις εποχές των μεγάλων προκλήσεων έχουμε χρέος να αναλογιστούμε τον αλτρουϊσμό, την αλληλεγγύη όσων επαναστάτησαν απέναντι στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία και να είναι αυτές οι αξίες των προγόνων μας η πυξίδα για να πετύχουμε περισσότερη ευημερία και να κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Ενώ πρόσθεσε: «Δεν αξίζουν στο λαό μας νέες απογοητεύσεις. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Κουτσούμπας: Απεμπλοκή από πολέμους! Αλληλεγγύη στους λαούς! Απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

«Το μήνυμα της φετινής επετείου είναι ένα: Απεμπλοκή από πολέμους! Αλληλεγγύη στους λαούς! Απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ούτε με τις αξίες του ελληνικού λαού. Αντίθετα, τον οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες. Οι λαοί με τον αγώνα τους κατακτούν οι ίδιοι τη ζωή, το μέλλον και την ελευθερία τους» τονίζει σε δήλωσή του για την επέτειο της επανάστασης του 1821, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κωνσταντοπούλου: Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την Ελευθερία που κατέκτησαν οι πρόγονοί μας με αίμα και θυσίες

«Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την Ελευθερία που κατέκτησαν οι πρόγονοί μας με αίμα και θυσίες» τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Το 1821 οι πρόγονοί μας, σε πείσμα κάθε υπολογισμού και ψυχρής λογικής, ξεσηκώθηκαν και αποτίναξαν το ζυγό της σκλαβιάς 400 ετών! Ονειρεύτηκαν, διεκδίκησαν και κατέκτησαν, με αίμα και θυσίες, την πανάκριβη Ελευθερία μας.

Αυτή την Ελευθερία έχουμε Χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την εμβαθύνουμε εμείς, οι επόμενοι. Με δικαιώματα, διαφάνεια, δημοκρατία και Δικαιοσύνη» επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου και προσθέτει: «Έτσι τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν και μας κληροδότησαν το πιο πολύτιμο αγαθό.

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία.

Η Πλεύση Ελευθερίας, με 1821 λέξεις στην Ιδρυτική της Διακήρυξη, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ο Νετανιάχου ακύρωσε αποστολή στις ΗΠΑ, μετά την αμερικανική αποχή στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Next Post

Γάζα: Εγκρίθηκε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για άμεση κατάπαυση του πυρός

Next Post

Γάζα: Εγκρίθηκε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για άμεση κατάπαυση του πυρός

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.