• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2026, 0:37
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Τοπικά Νέα

Δήμος Πρέβεζας: Ανακοίνωση για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων για το 2023

Από Preveza Post
12 Απριλίου 2023
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


Σύμφωνα με τον Ν.5037/2023,(άρθρο 266)  προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης  αυτής, οι ιδιοκτήτες, νομείς επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές, οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, επί εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας εκατό μέτρων (100 μ.) από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και επί εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα,υποχρεούνται από την 1η έως την 30ή Απριλίου εκάστου έτους, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου εκάστου έτους, να μεριμνούν για τον καθαρισμό αυτών.

Ο καθαρισμός, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει την απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης (π.χ. φυλλόστρωμα, ξερά χόρτα,ξερά και σπασμένα δέντρα και κλαδιά) και την συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Ο μη καθαρισμός των χώρων αυτών οδηγεί στην επιβολή προστίμου 0,50€/τ.μ. ,με ελάχιστο ποσό τα 200€ & στην βεβαίωση της δαπάνης  καθαρισμού των οικοπέδων αυτών.

Επίσης, σύμφωνα με οδηγία της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, οι ιδιοκτήτες κατοικιών και πάσης φύσεως κτισμάτων υποχρεούνται σε προληπτική απομάκρυνση μέρους της βλάστησης σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων από το όριο της ιδιοκτησίας τους.

Εν όψει της θερινής περιόδου, ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των συμπολιτών μας.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ



Πηγή

onprevezanews.gr

Previous Post

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Next Post

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων

Next Post

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.