• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 2:09
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Τοπικά Νέα

Καγκελάρης στις Παπαδάτες: Η παράδοση «ζωντάνεψε» με μαζική συμμετοχή και έντονο παλμό (Pics)

Από Preveza Post
18 Απριλίου 2026
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


Ένα αυθεντικό αντάμωμα παράδοσης, μνήμης και συλλογικότητας εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις Παπαδάτες Πρέβεζας, όπου εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες έγιναν «ένα» στον καθιερωμένο καγκελάρη της Ζωοδόχου Πηγής.

Σε μια ατμόσφαιρα βαθιά συγκινητική, χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων, οι συμμετέχοντες ενώθηκαν χέρι-χέρι, τραγουδώντας στίχους που αντηχούν από τα βάθη του χρόνου. Λόγια για την αγάπη, την άνοιξη, αλλά και τους αγώνες για την ελευθερία, ζωντάνεψαν μέσα από φωνές που κράτησαν αναλλοίωτο το νήμα της παράδοσης.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, η πλατεία του χωριού μετατράπηκε σε έναν ζωντανό κύκλο πολιτισμού. Πρώτα οι μεγαλύτεροι, έπειτα οι νεότεροι, οι γυναίκες και τα παιδιά, σχημάτισαν τον χαρακτηριστικό «κρίκο» γύρω από τον χώρο, δίνοντας συνέχεια σε ένα έθιμο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Η φετινή διοργάνωση, που αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Ζηρού και της Τοπικής Κοινότητας Παπαδατών, ξεχώρισε για τη μαζική συμμετοχή, με πλήθος κόσμου – ντόπιους αλλά και επισκέπτες – να δίνουν δυναμικό «παρών». Στην ανθρώπινη αλυσίδα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Ζηρού Βασίλης Χρήστου, Αγγελική Παπακώστα, Βασίλης Ζιώγας, ο δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Κωνσταντής, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παπαδατών Κωνσταντίνος Κώνστας, ο πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Παπαδατών Οδυσσεάς Γιάννος και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δημητρίου.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χρήστου, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Ο καγκελάρης δεν είναι απλώς ένα έθιμο. Είναι η ψυχή του τόπου μας, μια ζωντανή απόδειξη ότι η παράδοση μπορεί να ενώνει ανθρώπους κάθε ηλικίας και να κρατά δυνατή την ταυτότητά μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παπαδατών Κωνσταντίνος Κώνστας ανέφερε:
«Κάθε χρόνο βλέπουμε με συγκίνηση το χωριό να γεμίζει ζωή. Η συμμετοχή του κόσμου, ιδιαίτερα των νέων και των αποδήμων, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να διαφυλάξουμε αυτό το μοναδικό έθιμο».

Τους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε και η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παπαδατών Φωτεινή Αυγέρη, ως οικοδέσποινα της εκδήλωσης, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με ακόμη περισσότερη διάθεση και… «καγκελίσματα».



Πηγή

onprevezanews.gr

Previous Post

Νετανιάχου: Επιβεβαίωσε την 10ήμερη εκεχειρία με τον Λίβανο

Next Post

Τραμπ: «Το Ιράν συμφώνησε σχεδόν στα πάντα»

Next Post

Τραμπ: «Το Ιράν συμφώνησε σχεδόν στα πάντα»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.