• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2026, 12:28
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Τοπικά Νέα

«Στο απόλυτο σκοτάδι η περιοχή της Τάπιας: Κάτοικοι περπατούν με φακούς μετά από κάθε βροχή – Αδιέξοδο στον ηλεκτροφωτισμό»

Από Preveza Post
24 Νοεμβρίου 2025
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Η περιοχή της Τάπιας (πρώην Πυροβολικό) στην Πρέβεζα βιώνει εδώ και καιρό μια απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση: μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση, ολόκληρη η περιοχή βυθίζεται στο σκοτάδι, λόγω σοβαρών προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού. Οι ισχυρές βροχές προκαλούν βραχυκύκλωμα και πτώση ασφαλειών, αφήνοντας τους κατοίκους χωρίς ίχνος φωτισμού για ώρες – ακόμη και για ημέρες.

Το αποτέλεσμα; Μια ολόκληρη γειτονιά να μετατρέπεται σε απροσπέλαστο και επικίνδυνο σημείο, με τους κατοίκους να αναγκάζονται να κυκλοφορούν με φακούς στα χέρια ή ακόμη και στο κεφάλι, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να διασχίσουν τον δρόμο, να κάνουν τη βόλτα τους ή να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Εικόνες που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη πόλη και που αναδεικνύουν ένα πρόβλημα χρόνιας αδράνειας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Πρέβεζας, Κώστα Ματέρη, το ζήτημα είναι γνωστό στις υπηρεσίες του Δήμου. Ωστόσο, όπως αναφέρει, δεν μπορεί να γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση αυτή τη στιγμή, καθώς απαιτείται ο πλήρης έλεγχος όλων των σωμάτων ηλεκτροφωτισμού της περιοχής, περίπου 150 φανοστατών, για να εντοπιστεί η ακριβής βλάβη. Μια διαδικασία που –σύμφωνα με τον ίδιο– δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω των τρεχουσών κακών καιρικών συνθηκών.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως οι κάτοικοι συνεχίζουν να ζουν μέσα στο σκοτάδι, να φοβούνται να περπατήσουν στο ίδιο τους το μέρος και να παλεύουν με μια καθημερινότητα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη: τον φωτισμό του δρόμου τους.



Πηγή

onprevezanews.gr

Previous Post

Συνάντηση Πιερρακάκη με Γκιλφόιλ για επενδύσεις και οικονομική συνεργασία

Next Post

Τουσκ: Το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία δεν θα πρέπει να υπονομεύει την ασφάλεια της Ευρώπης

Next Post

Τουσκ: Το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία δεν θα πρέπει να υπονομεύει την ασφάλεια της Ευρώπης

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.