Βρετανία: Με τις ψήφους της αντιπολίτευσης πέρασαν τα μέτρα Τζόνσον για την πανδημία – Καταψήφισαν δεκάδες Συντηρητικοί | ενότητες, κόσμος


Δεκάδες Συντηρητικοί βουλευτές καταψήφισαν σήμερα τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση, επιφέροντας άλλο ένα πλήγμα στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επιμένει ότι οι περιορισμοί είναι αναγκαίοι για να ελεγχθεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Έπειτα από μία ημέρα ξέφρενων παρασκηνιακών πιέσεων, ο Τζόνσον δεν κατάφερε να αποτρέψει την «ανταρσία» των βουλευτών του για μέτρα όπως η τηλεργασία, η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και η είσοδος σε ορισμένες εκδηλώσεις με την επίδειξη υγειονομικού πιστοποιητικού.

Τα μέτρα πέρασαν χάρη στις ψήφους της αντιπολίτευσης των Εργατικών. Όμως η εξέγερση αυτή εντείνει την πίεση στον Τζόνσον, ο οποίος δεχόταν ήδη πυρά για τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι έκανε πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ πέρσι, εν μέσω λοκντάουν, αλλά και για την δαπανηρή ανακαίνιση του διαμερίσματός του.

Πολλοί Συντηρητικοί βουλευτές χαρακτηρίζουν δρακόντεια τα μέτρα και αρκετοί προβληματίζονται για την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης προκειμένου να μπει κανείς σε ορισμένους χώρους, όπως στα νάικλαμπ. Η πρόταση εγκρίθηκε από τη Βουλή, με 369 ψήφους υπέρ και 126 κατά, ωστόσο 98 βουλευτές των Συντηρητικών την καταψήφισαν.

Η επέκταση της χρήσης μάσκας εγκρίθηκε ευκολότερα, με 441 ψήφους υπέρ έναντι 41 κατά, ενώ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς στην Αγγλία πέρασε με 385 ψήφους υπέρ έναντι 100 κατά.

Κάποιοι χρησιμοποίησαν την ψηφοφορία ως ευκαιρία για να εκτονώσουν τον θυμό τους στον Τζόνσον, πιστεύοντας ότι ο άνθρωπος που βοήθησε τους Συντηρητικούς να αποσπάσουν μεγάλη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τώρα σπαταλά τις επιτυχίες του κόμματος με ολισθήματα και γκάφες.

Παρά τις δυσαρεστημένες φωνές ωστόσο, όσοι έχουν γνώση των εσωκομματικών διεργασιών εκτιμούν ότι δεν υπάρχει, ακόμη, κάποιο διογκούμενο ρεύμα για την απομάκρυνση του Τζόνσον, ούτε κάποιος πιθανός δελφίνος που θα συγκέντρωνε την υποστήριξη των υπολοίπων για να τον διαδεχτεί.

«Ο Μπόρις σε μια κακή μέρα είναι καλύτερος από οποιονδήποτε από τους άλλους επίδοξους (ηγέτες) στις καλές τους μέρες», σχολίασε ένας βετεράνος Συντηρητικός πολιτικός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Πηγή

www.real.gr

Next Post