Αρσένης: Προϋπολογισμός εξαπάτησης των πολιτών, που εμπεριέχει έξι ψέματα, κόντρα στην πραγματικότητα | ενότητες, πολιτική


Προϋπολογισμό εξαπάτησης των πολιτών, που εμπεριέχει έξι ψέματα, κόντρα στην πραγματικότητα, χαρακτήρισε ο γενικός εισηγητής του ΜέΡα 25, Κρίτων Αρσένης, τον προϋπολογισμό του 2022.

Ο κ. Αρσένης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση μέσω του Προϋπολογισμού προβαίνει σε πλύση εγκεφάλου, “μέχρι ο λαός να πει την μέρα νύχτα”, αφού επιδίδεται σε ψέματα ότι όλοι έχουν δουλειά, οι μικρές επιχειρήσεις πάνε καλά παρά την πανδημία, το κόστος ζωής δεν αυξάνεται παρά την ακρίβεια, το εισόδημα των πολιτών δεν μειώνεται παρότι αυξάνει η φορολογία, και δεν επηρεάζεται η υγεία των πολιτών, παρότι μειώνονται οι δαπάνες για την υγεία.

“Η ανεργία μειώνεται, φτάσαμε στο επίπεδο του 2010, λέει η κυβέρνηση. Γιατί λοιπόν δεν αυξάνεται η απασχόληση; Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενισχύονται, υποστηρίζει η κυβέρνηση, ενώ στην πραγματικότητα οι μόνες επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν πραγματικά είναι η Φράπορτ για διαφυγόντα κέρδη, η Aegean με 1 δισ., το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και οι Αττικοί Αυτοκινητόδρομοι.

Οι τιμές των τροφίμων δεν αυξάνονται, υποστηρίζουν, και αυτό που ζουν οι πολίτες είναι εικονική πραγματικότητα. Θα αυξήσουμε τους φόρους σας, αλλά τα εισοδήματά σας δεν θα πληγούν, ισχυρίζεται επίσης η κυβέρνηση. Και πώς αυξάνονται τα έσοδα σε διπλάσιο βαθμό από την ανάπτυξη; Η συνταγή είναι απλή: Αυξάνονται οι έμεσοι φόροι. Κάνουμε τα πάντα για την δημόσια υγεία, ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Κι αυτό όταν οι δαπάνες είναι μειωμένες κατά μισό δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα που σήμερα έχουμε τόσες απώλειες ζωής και δεν υπάρχει ούτε υποδομή οξυγόνου, η κυβέρνηση μειώνει κατά 139 εκ. ευρώ τις δαπάνες των νοσκοομείων, ενώ προσφέρει μέσω της διαδικασίας των επιστροφών, δωράκια προς τις φαρμακοβιομηχανίες. Οι επενδύσεις ερχονται, λέει η κυβέρνηση, όταν είμαστε σε διαρκή αποεπένδυση. Ποιές είναι οι επενδύσεις; Ότι πουλάει κρατικά μονοπώλια και δημόσια γη. Κάνει αποεθνικοποιήσεις κι όχι ιδιωτικοποιήσεις” ανέφερε ο γενικός εισηγητής του ΜεΡΑ 25.

Καταλήγοντας, ο κ. Αρσένης επισήμανε ότι αυτά όλα δεν μπορούν να περάσουν, αφού η πραγματικότητα είναι εδώ κάθε μέρα και την ζουν οι πολίτες.





Πηγή

www.real.gr

Next Post