Μπορέλ: Η ΕΕ θα εξετάσει στην αποψινή Σύνοδο μέτρα κατά των υπευθύνων για την εξαναγκαστική εκτροπή της πτήσης της Ryanair | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Η ΕΕ θα εξετάσει μέτρα κατά των υπευθύνων για την εξαναγκαστική εκτροπή του πολιτικού αεροσκάφους που εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα Βίλνιους, κατά την αποψινή Σύνοδο Κορυφής, προανήγγειλε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας εξ ονόματος των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Υπάτου Εκπροσώπου σχετικά με την αναγκαστική εκτροπή της πτήσης FR4978: “στις 23 Μαΐου, οι αρχές της Λευκορωσίας, με μια απαράδεκτη κίνηση, ανάγκασαν ένα πολιτικό αεροπλάνο να εκτελέσει έκτακτη προσγείωση στο Μινσκ. Το αεροπλάνο, που ανήκει σε εταιρεία της ΕΕ, που πετάει μεταξύ δύο πρωτευουσών της ΕΕ και μεταφέρει περισσότερους από 100 επιβάτες, αναγκάστηκε να προσγειωθεί από στρατιωτικό αεροσκάφος της Λευκορωσίας”.

“Ένας από τους επιβάτες της πτήσης, ο Ραμάν Πρατάσεβιτς, ανεξάρτητος δημοσιογράφος από τη Λευκορωσία, κρατήθηκε από τις αρχές της Λευκορωσίας και εμποδίστηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Μινσκ στον αρχικό του προορισμό. Πρόκειται για μια ακόμη κατάφωρη προσπάθεια των αρχών της Λευκορωσίας να σιωπήσουν όλες τις αντιπολιτευτικές φωνές”.

“Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του Ραμάν Πρατάσεβιτς”, τονίζει ο Μπορέλ.

“Κατά την εκτέλεση αυτής της καταναγκαστικής πράξης, οι αρχές της Λευκορωσίας έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος. Πρέπει να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για αυτό το περιστατικό για να διαπιστωθεί τυχόν παραβίαση των διεθνών αεροπορικών κανόνων”, αναφέρει.

“Αυτή η κατάσταση θα τεθεί κατά την προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η ΕΕ θα εξετάσει τις συνέπειες αυτής της δράσης, συμπεριλαμβανομένης της λήψης μέτρων κατά των υπευθύνων”, καταλήγει.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Με επετειακές εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον Δήμο Ζηρού τιμήθηκε το έπος του ’40 και το ιστορικό «ΟΧΙ» απέναντι στους ξένους κατακτητές – Preveza Post

Με υπερηφάνεια και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ζηρού....

Read more

Δημοφιλή Νέα