Νέο εμβόλιο για τις μεταλλάξεις | ενότητες, πολιτική


Eνισχυτική δόση για τις παραλλαγές του ιού ετοιμάζουν Pfizer/BioNTech, την ώρα που έγκριτοι επιστήμονες τονίζουν πως και στην Ελλάδα τα μεταλλαγμένα στελέχη ενδέχεται να μειώνουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την εμφάνιση των νέων στελεχών του SARS-CoV-2 και προειδοποιεί για τον κίνδυνο εμφάνισης ενός τέταρτου σφοδρού επιδημικού κύματος, από μεταλλαγμένα στελέχη, ανθεκτικά στον εμβολιασμό και στη φυσική ανοσία. Για τον λόγο αυτό, στα ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο γίνεται αγώνας δρόμου για την παρασκευή εμβολίων και φαρμάκων που θα είναι αποτελεσματικά απέναντι στις μεταλλάξεις του ιού. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή

Επιτροπή υπέγραψε σύμβαση με τις φαρμακευτικές εταιρείες BioNTech και Pfizer, για την αγορά νέου εμβολίου που ετοιμάζεται, προσαρμοσμένου στις παραλλαγές του SARS-CoV-2. Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών, το νέο αυτό εμβόλιο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ως ενισχυτική δόση σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί, εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews





Πηγή

www.real.gr

Next Post